Túrázót mentettek ki a bajból a tűzoltók a Börzsönyben, a dunakesziek által is kedvelt kirándulóhelyen. A fiatal hölgy annyira átfázott, hogy nem tudott továbbmenni. Az illető városi cipőben és szövetnadrágban vágott neki a túrának.

Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat beszámolója szerint egy fiatal párról volt szó, akik Csóványosról Nagy-hideg-hegy felé tartottak késő délután. A Szabó-kövek környékén azonban megálltak, mert a nő nem tudott továbbmenni. A városi cipője és a könnyű szövetnadrágja addigra teljesen átázott, fájdalmai voltak, és nagyon fázott.

Mire a hegyimentők megtalálták őket, a 23 éves nő már nem érezte a lábait, a nadrágja egyes részei már keményre fagytak, és alig bírt lábra állni. A helyszíni ellátás után a hegyimentőink gyalog próbálták támogatni a nőt a terepjáróig. Az Égés-tetőig ez sikerült is, onnan pedig kötélbiztosítással és hordággyal vitték le a közelben várakozó terepjáróig, majd a Cseresznyefa parkolónál várakozó mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a váci kórházba szállították további ellátásra.

Főkép: A csóványosi kilátó / Fotó: DRONE EYE photography

Előző cikkUtánajártunk, miért nem működik a tanuszoda szaunája
Következő cikkIndul a Dunakeszi Diáknegyed távhővezetékének kiépítése