Különleges megoldással vásárolhatnak ezentúl a Dunakeszi Kispiacon. Mintha egy benzinkútnál vagy egy gyorsétteremben lenne a vevő. A Kispiac nyitvatartási ideje alatt, péntekenként kipróbálhatja ezt az amúgy ismert, de piacokon még nem alkalmazott eljárást. Fontos, hogy jelenleg a Szent István suli parkolójában működnek ameddig a régi helyüket modernizálják.

Mintha valaki egy gyorsétteremben rendelne – ezt valósítják meg a dunakeszi termelői piac üzemeltetői. Interneten elő lehet rendelni az árut, erről kap visszaigazolást, majd a megadott időben gépkocsiban ülve át lehet venni a termékeket. Amolyan magyarosan ötletes és egyszerűnek tűnő logisztikai megoldásról van szó.

Először is regisztrálni kell a piac honlapján, ez után lehet bevásárló listát küldeni a termelőknek. A rendelés leadása során ki lehet választani, hogy melyik idősávban szeretné a vásárló drive-in átvenni az összekészített csomagját.

Az átvételhez az alábbi kérést küldik a szervezők az így rendelő vásárlóktól:

1. Otthon készítsen be ládát/ rekeszt/ papírdobozt (ne zacskót) a csomagtartóba, hogy könnyen átpakolhassák a csomagot!

2. Érkezzen pontosan a megadott időpontra – megadják a kért érkezési időpontot is.

3. Az érkezéskor a zöld mellényes kollégának be kell mondani a nevet, mire kap az ember egy sorszámot a szélvédőre.

4. A kolléga az ablakon egy átlátszó tasakban bead egy papírt, ami a ami fizetés összegét tartalmazza. Ezt kell betenni a megkapott átlátszó tasakba.

4. Amikor az ember a kocsisornál elérkezik a csomagolós asztalhoz akkor ki kell nyitni a csomagtartót, majd kérik, hogy üljön vissza a vásárló.

5. Ezek után berakják az árut a csomagtartóba bekészített rekeszbe, ládába. A kocsiablakon keresztül az átlátszó tasakban várják a pénzt és vissza is adnak, de azt kérik, hogy lehetőleg pontos összeget számoljon ki, mint a normál piacon. Magyarán nem itt kell a 20 ezrest felváltani.

6. Jelzés után azt kérik, hogy nyitott csomagtartóval kicsit guruljon tovább, hogy a következő kocsi be tudjon állni, igény szerint ellenőrizze az árut, csukja be a csomagtartót. Aztán usgyi!

Ahhoz, hogy valaki rendelni tudjon és igénybe vehesse a szolgáltatást regisztrálni szükséges. A piac egyébként péntekenként fél 4-től vn nyitva, a készlet erejéig hagyományos módon is be lehet vásárolni.

A Post elérte Kovács Zsuzsát, a Kispiac főszervezőjét. A vele készült interjút hamarosan külön cikkben közöljük.