Az Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt alap megvásárolta a Globe Trade Centre S.A.  ingatlanfejlesztő cég 61,49 százalékos tulajdonrészét. Az Optima az MNB Alapítvány vagyonát kezelő társaság.

Az Optima Befektetési Alapkezelő Zrt a Lone Star Funds amerikai befektetési alaptól vásárolta meg a részesedést. Az Optima alapja a tranzakcióval a régió 6 országában 41 irodaházat és 5 kiskereskedelmi  létesítményt tulajdonló társaság 61,49 százalékos tulajdonosává válik – írták.

A lengyelországi központú GTC-t 1994-ben alapították. A varsói és a johannesburgi tőzsdére bevezetett ingatlanfejlesztő és ingatlanbefektető cég 748 ezer négyzetméternyi bérbeadható alapterületű ingatlant birtokol Magyarországon és a térség más országaiban. Az Optima úgy véli, hogy a tranzakcióval megszerzett ingatlanok hosszú távon is kedvező befektetési lehetőséget jelentenek – olvasható az alapkezelő közleményben.

A tranzakcióval, amelynek zárásához még szükség van több ország versenyhatóságának engedélyére, az Optima alapja egy jól menedzselt, biztos szakmai alapokon működő, átlátható portfólióra tesz szert.