A Bárdos Lajos Általános Iskola színjátszó és zenetagozatos növendékei évek óta bemutatnak egy-egy darabot a VOKE-ben. Minden alkalommal nagy sikerrel. Ezúttal a Dzsungel könyve népszerű musicalt adták elő, és a siker most sem maradt el.

A fellépő gyerekek közül a legfiatalabbak negyedikesek, de vannak gimnazista szereplők is, akik korábban ide jártak iskolába – Erika néni hívó szavára örömmel jönnek játszani.

A két felvonásos musical előtt a darab forgatókönyvírója és rendezője, Hoványné Martikán Erika szólt néhány szót a közönséghez. Elmondta, hogy húsz éve vezeti a színjátszó kört, és ez idő alatt rengeteg darabot adtak elő, többek közt a Kis herceget, a Ludas Matyit, a Három testőrt, a Makrancos hölgyet, a West Side Story-t, a Képzelt beteget, a Palacsintás királyt, az Abigélt és a világirodalom számtalan klasszikus mesedarabját.

Az előadásokat bemutatták Budapesten, Gödön, Erdélyben, Erdőkertesen és Dunakeszin is számtalan alkalommal. Az idei évben a dzsungel félelmetes és egyben szívet melengető világát mutatták be Maugli történetén keresztül.

“Egy kicsit a mi történetünk is, amelynek helyszíne a dzsungel kegyetlen világa, ami nagyon hasonlít a mi emberi világunkhoz. Ott is, itt is számít az egymásra figyelés, az elfogadás, és a szeretet” – mondta sokak kedvenc tanárnője, Erika.

Hoványné Martikán Erika

A szünetben Hoványné Martikán Erikát a próbákról és a darab létrehozásába fektetett munkáról kérdeztük: “Október óta heti három próbát tartunk. Délután és este, hosszú, akár három- négyórás próbákkal készültünk, hogy a maximumot tudjuk nyújtani. Nagyon bízom benne, hogy látszik a gyerekeken, milyen elképesztő csapatmunkát tudtak már a próbákon is produkálni. Nagyon lelkesek, nagyon ügyesek a gyerekek, mind a 34-en. Ha azt mondom, hogy egy kis negyedikes, tízéves gyerek zokszó nélkül kilenc órakor még próbál velünk este, ez mindent elárul” – zárta a gondolatait a színjátszósok vezetője.

A nézők vastapssal jutalmazták a produkciót, ami nem is csoda, hiszen tényleg mindent beleadtak a gyerekek az előadásba.

Előző cikkMegnyílt a VSD Sportbisztró
Következő cikkDióssi Csaba polgármester már le is adta az induláshoz szükséges ajánlásokat, további 3 jelölt gyűjt még aláírást