Legutóbbi cikkünk óta nem történt érdemleges változás: Dunakeszin az ellenzéki összefogás elmaradt, így eddig négy polgármesterjelölt jelentette be indulását. Sulyok Tamás köztársasági elnök március 12-én írta ki az önkormányzati és EP-választást június 9-ére, a kampányidőszak a törvény szerint ötven nappal korábban, azaz április 20-án kezdődik.

A városi honlap tájékoztatójában az áll: Dunakeszin eddig négy polgármesterjelölt jelentette be indulását: Cseresznyés Csilla Momentum, Jobbik színekben, Tonzor Péter a Demokratikus Koalíció, MSZP, LMP, Párbeszéd, Nép Pártján jelöltje, Bilinszky Ferenc egyesületi színekben indul csapatával (Békés Nemzet). Dióssi Csaba jelenlegi polgármester április 12-én Facebook-oldalán jelentette be indulását.

Cikkünk megjelenésekor Dióssi Csaba, jelenlegi polgármester már közzé is tette közösségi oldalán, hogy minden eddiginél gyorsabban, elsőként tudta leadni az induláshoz szükséges ajánlásokat.

Soha ilyen gyorsan nem gyűlt még össze a polgármesteri ajánlásom. Megtisztelő hogy ilyen sokan biztosítottak a…

Közzétette: Dióssi Csaba – 2024. április 20., szombat

A jogerősen nyilvántartásba vett jelöltek és jelölőszervezetek ma reggeltől kaphatják meg az ajánlásgyűjtő íveket a helyi választási irodától, és kezdhetik meg az ajánlások gyűjtését. Természetesen még van lehetőség az indulás mellett dönteni, és a napokban kikérni az íveket.

A jelölteknek május 6-án, 16 óráig kell összegyűjteniük az ajánlásokat. A Post mind a négy jelöltet megkereste kérdéseivel, hamarosan a jelöltekről készült összeállításunkat is közzé tesszük.

Előző cikkLenyűgöző előadást adtak a Bárdos iskola színjátszósai
Következő cikk250 beteg vett részt az első dunakeszi rendkívüli szakrendelési napon