Dunakeszin rengeteg tehetséges író- és költőpalánta van, ez már több helyi szervezésű versenyen is kiderült. Nekik mindenképpen érdemes most figyelni, ugyanis mától április 12-ig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra. 7-16 éves gyerekek számára, három korosztályban hirdette meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Könyvkiadóval közösen.

A felhívásra március 1. és április 12. között lehet jelentkezni, a pályázók három korcsoportban indulhatnak: 7-9 éves, 10-13 éves és 14-16 éves korosztályban – olvasható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében. Mint írják, a pályázni tematikai megkötés nélkül, szabadon választott téma feldolgozásával lehet, magyarországi és határon túli településekről egyaránt.

A tájékoztató szerint minden jelentkező egy, maximum 15 ezer karakter (5, A/4-es oldal) terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be, amelyet kizárólag e-mailben lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre. A pályamunkákat Word-dokumentumként vagy PDF-fájlként kérik, a pályázó nevével és a pályamű címével megnevezve, az e-mail tárgyában feltüntetve: “Meseíró pályázat”. A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli, és kiválasztja azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A továbbjutókat a szakmai zsűri értékeli.

Az ünnepélyes díjátadóra június 2-án kerül sor a Palota Könyvtárban (Wenckheim-palota). A 18. Janikovszky Éva meseíró pályázat védnökei Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

Előző cikkMegújult a Kőrösi iskola sportudvara
Következő cikkÚj sporteszközöket kapnak a radnótisok