Február 27-én délelőtt adták át a Kőrösi iskola megújult sportudvarát. Számtalan új sporteszközt, tárolókat, új kerékpártárolót kaptak a gyerekek.

Tóth Zoltán igazgatóhelyettes a Dunakanyar Régiónak elmondta, hogy még tavaly ősszel adtak be pályázatot a sportudvar játékainak és sporteszközeinek cseréjére, valamint az iskola tárolási lehetőségeinek bővítésére a Pest Megyei Önkormányzathoz. A pályázat sikeres lett, összesen 17,8 millió forint támogatást kapott a Kőrösi iskola.

Kőrösi iskola sportudvara, forrás: Dunakanyar Régió

Dióssi Csaba polgármester, Kárpáti Zoltánné igazgató asszony és Seltenreich József megyei közgyűlési képviselő, egyben önkormányzati képviselő adták át az iskola tanulóinak a megújult udvart. Ebből az összegből vadonatúj mászóvár, hinta, egyensúlyozó pálya, mókuskerék, mérleghinta, nyújtó és több más sporteszköz szakszerű beépítése történt meg. Természetesen az ezekhez tartozó ütéscsillapító gumiburkolattal együtt.

“A beruházás során lecseréltük a korábbi rozoga faépítményű kerékpártárolót, aminek a helyén most fémtető és kengyeles kerékpárbeállók találhatók. A tornatermi bejárathoz is kialakítottunk egy kerékpártárolót, amely a délutáni edzésre érkezők számára hasznos. A pályázati összegből ezen kívül épült még egy 30 m2-es tároló, ahová a kültéri sporteszközöket tudják elzárni” – nyilatkozta az igazgatóhelyettes.

Forrás: Dunakanyar Régió

Előző cikkÉrtékes magyar ezüstérem cselgáncsban az olimpiai kvalifikációs versenyen
Következő cikkLehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra