720 látogató, 68 új tárgy, 65 rendezvény, 29 múzeumpedagógiai foglalkozás – ez szerepel a Révész István Helytörténeti Gyűjteménytár 2018-as beszámolójában. Ennek elfogadásáról is dönt majd a képviselő-testület a következő ülésén.

2018 szeptemberében vált önálló intézménnyé a Révész István Helytörténeti Gyűjteménytár, amely lényegében Dunakeszi múzeuma. A képviselőtestület csütörtökön tárgyalja majd azt előterjesztést, amely elfogadásra ajánlja az intézményvezető, dr. Kerekes Dóra beszámolóját. A Post úgy tudja, hogy ezzel együtt a politikusok elismerésüket is kifejezhetik majd a történész számára.

Az előterjesztés elfogadása egyben a 2019-es munkaterv jóváhagyása is lesz. Ennek egyik érdekes része a “Hozd magaddal a történetedet!” rendezvény. Ennek keretében

minden olyan iratot, tárgyat és dokumentumot várnak, amelyeket tulajdonosaik nem kívánnak a múzeumba adni, de engedik annak lefotózását, digitalizálását.

Elmondják az azokra vonatkozó adatokat, történeteket. Ezáltal elektronikusan ugyan, de számos dunakeszi emlékkel gazdagodhat a gyűjtemény. Ráadásul azt is tudni fogják, hogy ki őrzi ezeket az emlékeket.

Az igazgató siker esetén azt tervezi, hogy ősszel megismétlik az akciót.

Előző cikkDunakeszin kapták el az országosan körözött rablót
Következő cikkAndy Vajna egyik filmjét Dunakeszin forgatták