Ma reggel kezdetét vette a háromnapos rendezvény, ahol 5 korcsoportban több mint 140-en mutatják meg zongoratehetségüket.

Az eseményt Farkas Pál, a Dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója nyitotta meg, aki elmondta, hogy a kétévente megrendezésre kerülő versenyt most is hatalmas várakozás előzte meg. Nagyon sok versenyző érkezett az ország minden pontjáról.

Farkas Pál igazgató

Ezt követően a zsűri bemutatása következett:

  • Kőrösiné Belák Erzsébet, zongoraművész, a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium billentyűs tanszakának vezetője, állandó zsűritag,
  • Némethy Attila, zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongoratanszékének tanára,
  • A zsűri elnöke pedig Eckhardt Gábor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense.
A zsűri

Az eseményen köszöntőt mondott Juhász Ádám alpolgármesteri megbízott, aki elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú versenynek adhat otthont Dunakeszi. Farkas Ferenc életéből kiemelte, hogy mindig igyekezett segíteni a fiatal tehetségeket. Ez a verseny is ezt a munkát viszi tovább.

Megemlítette, hogy a város nemrég felújította az épület udvarát, kapuját, auláját és a koncerttermet is, amely most már házasságkötő teremként is funkcionál.

A felújított koncertteremben volt a megnyitó

Megtudtuk azt is, hogy a 20 éves múltra visszatekintő verseny Domoszlai Erzsébet tanszakvezető ötlete volt, aki azóta is hatalmas energiával veti bele magát minden alkalommal a szervezésbe.

Bal szélen Domoszlai Erzsébet

Az elkövetkező napokban 5 korcsoportban, 8-20 éves korig mutatják be a tudásukat a versenyzők. A Dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolából összesen 6 növendék indul a versenyen.

Összesen három darabot kell előadniuk. Egy 20. századi mű bemutatása kötelező, és másik két korszakból választhatnak 1-1 darabot.

A zsűri figyelembe veszi a technikai megformálást, a művészi szempontokat, a hangszerkezelést, a közvetítés módját és természetesen a stílusismeret is számít.

Előző cikkSorra szállítja az eredményeket a VSD kendoszakosztálya
Következő cikkJöhet a Budapest-Szob kerékpárút hiányzó, újpesti szakasza