69 éves korában meghalt Balázs Fecó énekes, billentyűs, ezt az Apostol együttes jelentette be a közösségi oldalán.

Balázs Fecó hetek óta kórházban, lélegeztető gépen volt. Koronavírus-fertőzést kapott. Erről Várkonyi Attila lemezlovas számolt be két hete a Facebook-oldalán. Ott írt arról, hogy a zenész az intenzív osztályon fekszik.

Balázs Ferenc, becenevén Balázs Fecó 1951-ben született, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett. 1967-ben a Neoton együttes tagja volt, majd 1972-ben Som Lajossal kivált a zenekarból, és megalapították az első magyar hard-rock zenekart, a Taurus XT-t, amely 1974-ben felbomlott. Ezután Balázs Fecó két évet külföldön dolgozott. Hazatérte után, 1976-ban Koncz Zsuzsa kísérő zenekarához került, majd 1978-ban, erre az együttesre építve megalapította a Korál együttest, amely bemutatkozó koncertjét 1978-ben a Budai Ifjúsági Parkban tartotta. Az 1981-es táncdalfesztiválon a „Homok a szélben” című dalukkal óriási sikert arattak. 1986-tól Fecó szólókarrierbe kezdett.

Nevéhez számos nagy sláger kötődik, a mai napig is nagysikerű koncerteket adott határon innen és túl. Komponált filmzenéket (Gondviselés, Laura, Vakvilágban, A pókok, Nyolc évszak) és oratóriumot is írt Kőfalak leomlanak címmel. Rendszeresen adott koncertet templomokban is.

Meghalt 135 (eddig a napi legmagasabb szám) beteg, és újabb 6393 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken. Az aktív fertőzöttek száma 141 950. Kórházban 7591 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 647-en vannak lélegeztetőgépen.