A Dunakeszi Teátrum nyári programsorozatának előadásaként nézhetjük meg augusztus 1-jén a Gyöngyhajú lány balladája című nagy sikerű Omega musicalt a Katonadombon. A musical felújított koreográfiával és új női főszereplővel debütál idén nyáron. Édesapja dalait a 16 éves Kóbor Léna fogja énekelni a színpadon. Portálunk az előadás kapcsán Kóbor Lénát kérdezte a szerepről és a musicalről.

Mikor kerültél kapcsolatba a produkcióval?

Ez az egész folyamat nemrég indult el. Egy hónappal ezelőtt láttam először a musicalt. Az előadás producere keresett meg, és kért fel arra, hogy olyan szemmel tekintsem meg a darabot, hogy helyezzem bele magam a fiatal főszereplő, Kriszta szerepébe, mivel fel szeretnének kérni a szerepre. Nagyon izgatott lettem, mert egyáltalán nem számítottam erre. A felkérést követően a legközelebbi kassai előadást néztem meg, ami nagy hatással volt rám. Nagyon modernnek találom ezt a feldolgozást. Fantasztikus történetet írtak a nagy Omega slágerek köré, amelyben az ExperiDance Tánctársulat tagjai elsöprő energiával mutatják be a musical páratlan koreográfiáját. Ezután egy kétkörös meghallgatáson vettem részt. Volt egy prózai és egy énekes meghallgatás. Két dalt kellett énekelnem a musicalből a főszereplő, Kriszta szerepéből. Szerencsére meggyőző volt a meghallgatásom, jól sikerült.

Kóbor Léna a producerrel és édesanyjával

Hol tart jelenleg a próbafolyamat?

Elkezdődtek a próbák. Békefi Viki készít fel a dalokból, akitől átveszem a szerepet, mivel babát vár. Egy nagyon szerető, családias környezetbe kerültem, ahol nagyon jól érzem magam. A koreográfus felkért, hogy én is szerepeljek a táncképben, mert eddig a főszereplő nem táncolt. Azzal, hogy én is táncolok a darabban, azzal meg is újítjuk, felfrissítjük a hétéves koreográfiát.

Milyen érzések keveredtek benned, mikor felkértek a szerepre?

Már kis koromtól kezdve a művészi pályára készültem. Nem véletlenül jártam zongora- és táncórákra. Apukám nagyon támogatta a zenei képzésemet. Most, hogy közeledik a premier időpontja, természetesen nagyon izgulok. Úgy érzem, hogy a kis kori énem büszke lenne arra, hogy már itt tartok, ilyen lehetőség birtokában.

Kóbor Léna kiskorától kezdve a művészi pályára készült

Hogyan fogadtak a musical szereplői, művészei?

A legtöbbet Szabó Mátéval, a férfi főszereplővel fogok próbálni. Ő nagyon tapasztalt, nagyon sokat segít nekem. A hatalmas tánckarral pedig öröm együtt dolgozni, nagyon élvezem a közös munkát.

Milyen iskolában tanulsz jelenleg? Mennyire vagy otthon a színházi világban?

A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanulója vagyok. Az iskolámban nagyon támogatók és segítőkészek a tanárok. Az általános iskolában több színdarabot adtunk elő, amelyekben részt vettem, így többször szerepeltem már színpadon. A felkészülésben a prózai szövegek jelentenek nagyobb kihívást, de fantasztikus segítséget kapok, így bízom benne, hogy gond nélkül megugrom ezt a feladatot is. Kihívását jelent számomra, hogy apukám rockosan adta elő az Omega dalokat, a musical pedig más műfaj, aminek keretein belül szólalnak meg.

“Nem szeretném, hogy összehasonlítsanak apukám előadásával”

Két különböző dologról van szó. Kriszta szerepébe bele kell helyezkednem, és úgy kell előadni a dalokat. Teljesen másként szólalnak meg a musicalben, mint egy koncerten.

Kóbor Léna az iskolai előadások állandó szereplője

Hogyan fogadták az osztálytársaid, hogy színpadon fogsz fellépni ilyen komoly szerepben?

Nagyon érdeklődőek a próbák iránt, és aggódtak, hogy biztosan sokat fogok hiányozni az iskolából, de szerencsére nem. Tudom egyeztetni a tanulást a próbákkal. Alig várják, hogy halljanak énekelni, bár pár nap múlva lesz egy szülői est a suliban, ahol a Szépség és a szörnyeteg musicalből énekelek egy dalt. Nagyon örülnék, ha az egész osztály el tudna kísérni a musical előadására.

Mióta van jelen a zene az életedben?

Érdekes, már óvodában is a dob volt a jelem. Mindig éreztem, hogy a zene nagyon közel áll hozzám. Hároméves koromban volt az első Omega koncertélményem. 10 évvel ezelőtt kezdtem el zongorázni apukám javaslatára. Azt akarta, hogy a zongora legyen az első hangszerem. Három évvel ezelőtt pedig az énekképzés is része az életemnek, azóta járok énektanárhoz.

Kóbor János a kezdetektől támogatta Léna zenei tanulmányait

Sok Omega-koncerten voltál?

Igen, főleg nyáron a szabadtéri koncerteket szerettem nagyon, anyukámmal igyekeztünk minél több koncertre elmenni.

Kívülről tudod az Omega slágereket?

Persze, kis koromban még a kocsiban is az Omega slágereket hallgattuk apuval. Közösen énekeltük őket nagy hangerővel. A kedvencem a Fekete pillangó című dal.

Miért pont ez a dal a kedvenced?

Azt hiszem azért, mert eltérően a többitől, ez nem rockos, hanem lírai dal. Nagyon szép a hangulata, és nagyon szerettem, ahogy édesapám énekli.

Kóbor János a szülőszobán döntötte el, hogy a lánya neve Léna lesz

Mennyire szereted a nevedet, amit sokan a Léna című Omega dalból ismertek meg?

Apukám mindig azt mondta, hogy soha nem gondolt arra, hogy Léna lesz a nevem, viszont mikor rám nézett a szülőszobában, akkor tudatosult benne a Léna név. Nagyon szeretem a nevemet, és persze szeretem a Léna c. dalt is.

Mikor lesz a musical premierje veled?

Június 3-án lépek fel először közönség előtt a Fertőrákosi Barlangszínházban. Rögtön dupla előadással nyitunk, mert a közönséget nagyon érdekli a Gyöngyhajú lány balladájának felújított változata. Dunakeszire pedig augusztus 1-jén érkezünk, már nagyon várom.

Előző cikkA viharos szél nem kímélte a tűzoltókat
Következő cikkElsöprő sikert arattak Nagy Márta táncosai