Teljeskörűen rekonstruálták a szakrendelőt, és egy új pszichiátriai épületet is kialakítottak Dunakeszin. A Magyar Építők című szakfolyóirat szerint nem volt kis kihívás ezt úgy megvalósítani, hogy közben a rendelések sem álltak le.

A kivitelezés 2019 szeptemberében indult, és a szakrendelő idén március közepén teljesen el is készült. A pszichiátria különálló új épületének felépítése mindössze 9 hónapot vett igénybe, és 2020 augusztusában használatbavételi engedélyt kapott.

A rekonstrukció különlegessége, hogy a munkálatokat úgy kellett végezni, hogy közben a szakrendelések továbbra is működtek – emeli ki a lap. Emellett az épület közepén egy teljesen új, vasbeton szerkezetű, 1600 kg-os teherbírású személyliftet építettek, és a meglévő liftaknát is magasították egy emelettel.

Az új pszichiátriai épületben 4 rendelőt és 2 csoportszobát alakítottak ki. Ez a részleg a meglévő szakorvosi rendelőintézettől függetlenül, a telek délkeleti oldalán épült, ott a munkálatokat egy földszintes garázs elbontásával kezdték.

Az új épületben az alábbi helyiségeket alakították ki: a földszinten 4 rendelő, 1 nővérszoba, 1 asszisztensi szoba és egy központi váró kapott helyet, mosdókkal, takarítószer-raktárral, hulladéktárolóval. Az emeleten 2 csoportszoba, 1 iroda, 1 teakonyha, 1 dolgozói öltöző és a központi váró található.

A szakfolyóirat természetesen a felhasznált anyagokról és építészeti, épületgépészeti megoldásokról is ír. Ha kíváncsi rá, IDE kattintva elolvashatja, hogy mit.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Előző cikkÚjra nyitva a dunakeszi helytörténeti gyűjtemény is
Következő cikkEvezz itthon! Nagy-Duna Beevezés Dunakeszin