Többfelé mínusz 10, de néhol akár mínusz 20 foknál is hidegebb lehet ma. Délelőtt 10 órakor életbe lép a vörös kód, a hajléktalan embereket adott esetben fogadniuk kell a nem számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is.

Az előrejelzés szerint másutt jellemzően mínusz 14 és mínusz 8 fok között alakulnak a minimumok. A csúcsértékek országszerte mínusz 8 és mínusz 1 fok között várhatók. A hétvégén is hasonlóan alakul a hőmérséklet.

Életbe lépett a vörös kód.

Az EMMI államtitkára korábban azt mondta, hogy várhatóan jövő szerda délig lesz érvényben. Fülöp Attila kiemelte, a vörös kód jelzés különleges felhívás mind a szociális rendszernek, mind a társadalomnak. Arra kért mindenkit, hogy ha valaki bajba jutott hajléktalan embert lát, hívja a diszpécserszolgálatok valamelyikét.

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön azt közölte: a következő éjszakákon a hajléktalan embereket segítő szervezetek többszörös kapacitással lesznek kinn a főváros utcáin a hajléktalan emberek védelme és elhelyezése érdekében.

Mivel a hideg idő még napokig kitart, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kérte az autósokat, hogy csak a téli útviszonyoknak megfelelően felkészített gépkocsival induljanak útnak. A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a természetjárókat, hogy egyelőre ne induljanak az erdőkbe.