Dunakeszin már május 20-tól újra igénybe lehet venni mindegyik óvodát és bölcsődét. A kormány engedélyezte nyári táborok tartását is. A kérdés, hogy kell-e negatív vírusteszt ahhoz, hogy ezeket igénybe vegyék a gyerekek. A rövid válasz: nem kell.

Minden esetben egy egyszerű szülői nyilatkozat kell, amely arról szól, h a szülő kijelenti, miszerint a gyermeke tudomása szerint nem szenved fertőző betegségben, és nem tapasztalta nála a nyilatkozat nyomtatványon felsorolt tüneteket – tájékoztatta a Postot Szabóné Ónodi Valéria. A Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ és Könyvtár vezetője megnyugtatott, hogy nem kell keresgélni az ilyen papírokat, azokat “az óvodás, bölcsődés gyerekek részére az intézményben töltik ki”.

Ami a városi tábort illeti, ott a formanyomtatvány hamarosan letölthető lesz Dunakeszi honlapjáról, és az igénybe vett turnus elején kell majd benyújtani, de

a táborozás megkezdésekor is kitöltheti a szülő.

A városi táborok várhatóan július elején indulnak majd, amint van pontos időpont, arról is beszámolunk.

Mindenesetre itt a legfrissebb Magyar Közlöny, ezt böngészheti a részletekért. A lényeg, hogy pl. a szakiskolákban június 2-tól elindulhat a hagyományos oktatás.