Budapest és Dunakeszi között több mint 5 kilométer hosszú kerékpárút épül. A fejlesztés uniós forrásból valósul meg. A 750 millió forint értékű kivitelezést a Penta Általános Építőipari Kft. végzi.

Aki már járt a 2-es úton Dunakeszi és Budapest között az láthatja, elkezdték építeni a Megyeri híd elkészülte óta várt kerékpárutat. A 2-es útra terelő csíkokat is festettek, hogy ezzel is védjék a munkásokat valamint az autósokat. Ez ideiglenes megoldás. A munkálatok őszig tartanak majd.

Közzétették a projekt pontos ütemezését is, íme:

  • Budapest-1 szakasz – Budapest, IV. ker. Vasrózsa utca – Dunakeszi, Székesdűlő sor között
  • Dunakeszi-1 szakasz – Dunakeszi, Székesdűlő sor és a Pallag utcai körforgalom között
  • Dunakeszi-2 szakasz – Pallag utcai körforgalom és a Dunakeszi, Folyam utca között
  • Dunakeszi-3 szakasz – Dunakeszi, Folyam utca (Meder utca – Csermely utca)
  • Dunakeszi-4 szakasz – Dunakeszi, Meder utca és a Liget utca között

A teljesen új nyomvonalú kerékpárút kiépítése a mezőgazdasági utak burkolásával, már meglévő utakon forgalomtechnikai beavatkozásával. Az új kerékpárút déli vége a Vasrózsa utcai már meglévő kerékpárúthoz csatlakozik, amely érinti a Székesdűlő sor autóbusz-megállóhelyet, és egy gyalogátkelőhely átépítését is a Váci úton.

A bicikliút Budapest közigazgatási határát elhagyva a 2-es számú főúttal nagyjából párhuzamosan halad majd, ahol eléri a Pallag utcai és az átvezetést követően eljutunk a Dunakeszi, Folyam utcai meglévő úthoz. A nyomvonal innen majd az Újszőlő utcáig vegyes használatú útként, majd északi irányban tovább egy 3×1 sávos kerékpárútként vezet a Liget utcai meglévő kerékpárúthoz. Ezen a szakaszon épül meg az új pihenőhely.

 

Előző cikkKülönlegesen szólt az erkélykoncert a Barátság útján
Következő cikkKell-e orvosi igazolás a bölcsődéhez, óvodához?