Július 2-án, a csömöri temetőben vesznek végső búcsút Mervald Annától. Ő volt a Dunakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzat egyik alapítója és örökös elnök asszonya.

“Bármi jót is ad ki az ember a világra, az nem vész el.” – ezzel az Albert Schweitzer idézettel búcsúznak el Dr. Mervald Annától, a Dunakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzat örökös elnök asszonyától.

A májusban, 75 éves korában elhunyt közéleti személyiséget július 2-án, szülőhelyén Csömörön temetik el.

Dr. Mervald Anna 1946-ban csömöri sváb családban született. 38 évig ügyvédként dolgozott, majd nyugdíjas éveiben költözött Dunakeszire. 2010-től vezette a német nemzetiségi önkormányzatot, amely azóta a városi rendezvényekhez kapcsolódva is népszerűsítette a sváb népi hagyományokat.

2014-ben kitartó munkával német nemzetiségi oktatást indított el a Fazekas Mihály Általános Iskolában, 8 osztályos felmenő rendszerben. Ennek eredményeképpen idén már több mint 400 gyermek vesz részt ebben az oktatási formában. Dunakeszi öt általános iskolájában és gimnáziumában a 2009-ben alapított Tanári és Diák Lenau-díjjal járult hozzá a német nyelvoktatás színvonalának emeléséhez. Segítette a német nyelvi táborokat, a partneriskolai kapcsolatok létrejöttét és működését a Radnóti Miklós Gimnázium és a németországi Elmshorn város Bismarck Gimnáziuma között, illetve a testvérvárosi együttműködés kialakítását Deggendorffal.

Dr. Mervald Anna Dunakeszin számtalan kulturális, zenei és képzőművészeti kiállítás és műsor szervezésében vett aktívan részt.

Előző cikkGyönyörű magyar lesgól után hárommal nyertek a portugálok
Következő cikkNégy súlyosabb baleset is volt Dunakeszin a napokban