A 84. percig minden szép volt, ekkor egy megpattanó lövéssel vezetést szereztek a labdarúgó-Európa-bajnokságon a magyar csapat ellen a portugálok. Utána jött még egy 11-es is, majd újabb találat. Dunakeszin százak szurkoltak a Duna-parton.

Remek gólt lőtt a csereként beállt Schön Szabolcs a 80. percben. Sajnos les volt, de a partjelző kínosan későn intett. Már csak akkor, amikor a hálóból kifelé gurult a labda. Ez még az új játékvezetői felfogással sem volt összhangban. Fel is pattant vagy 400 ember a dunakeszi Duna-parton, hogy utána sűrűn bosszankodjon.

Dunakeszi strand

Mint ismert, Dunakeszin LED-falon lehet nézni az Eb-meccseket a strandnál.

A mérkőzésről annyit, hogy a portugálok fölényben játszottak, több komoly helyzetük volt már az első félidőben is. A másodikban azonban 70 perc után úgy tűnt, hogy átok ül rajtuk, és a magyar csapat kihúzhat egy döntetlent, sőt, Schön kiugrása után volt, akinek merészebb vágyai is támadtak. Aztán jött a hidegzuhany. A vége 3-0 lett a portugáloknak, az isteni Ronaldo is betalált, ráadásul kétszer.

A dunakeszi szurkolók közül a meccs végén, miközben megállapították, hogy portugálok nagyon jók, legtöbben így sóhajtottak fel – nem ezt érdemeltük.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata szombaton a világbajnok franciákat fogadja, majd jövő szerdán a németek vendége lesz Münchenben.

Előző cikkTűzoltás előtt olajat gyűjtöttek, majd még bemutatóra is futotta
Következő cikkJúliusban temetik Dunakeszi közéleti legendáját