A Dunakeszi Diáknegyed monumentális építkezés, elég csak a képeket végignézni, és láthatjuk, hogy itt bizony nem egy egyszerű iskoláról van szó. Az oktatási komplexummal nem csupán egy húsz tantermes gimnáziumot, és egy huszonhat tantermes szakgimnáziumot kapnak a diákok, hanem uszodát, a kapcsolódó infrastruktúrával együtt. Az iskolához tartozik majd egy több mint ezer négyzetméter küzdőterű tornacsarnok is. Az épületek összes hasznos alapterülete több mint 32 ezer négyzetméter.

A kivitelező beszámolója szerint a munkafolyamatok közül jelenleg a majdani gimnáziumi épület felmenő szerkezeteinek vasszerelése, zsaluzása, és betonozása, a majdani gimnáziumi sportcsarnok, szakgimnázium és szakképző sportcsarnok épületeknél pedig a földszint feletti födém zsaluzása, vasszerelése, betonozása zajlik.

A szakoktatási szárny épületénél folyamatban van már az első emelet feletti födém zsaluzása, vasszerelése, betonozása, valamint a földszinten az erősáram- és gyengeáram-védőcsövezés szerelése.

A leendő konyha és étterem épületénél zajlik a konyhai részen a zúzalék betöltése, tömörítése, a szerelő betonozás, a vasaltaljzat-építés, és a felmenő szerkezetek vasszerelése. Az uszoda épületének munkái közül jelenleg a pince feletti födém zsaluzását, a medencék zsaluzását és vasszerelését végzik, valamint folyamatban vannak a vízszigetelési munkák is.

A külső munkafolyamatoknál jó ütemben, a tervek szerint halad a közmű építése a teljes területen, valamint a támfal építése a leendő szakoktatási szárny és szakképző sportcsarnoképületek között.

Előző cikkKoncerten jártunk – Interjú Caramellel, a nyári színház előadójával
Következő cikkMegfeneklett egy hajó Dunakeszinél?