Fura, mondhatni példa nélküli eredmény született a hagyományos Kistérségi Hétpróbában a Dunakeszi Feszten. Két bajnokot is avattak a kétnapos verseny végén. Így fél évre Mogyoródra, a másik 6 hónapra, pedig Dunakeszire kerül a vándorkupa.

Kistérségi Hétpróba, sörivás.
Kistérségi Hétpróba, sörivás.

Nem tudjuk, hogy kinyert, nem mondják meg! A mondat önmagában is meglepő, pláne, ha a város első embere vonogatja izgatott versenyzőként a vállát a Post benfenteskedő kérdésére. Tény, ami tény, 20 perccel a Kistérségi Hétpróba eredményhirdetése előtt még senki sem tudta, hogy ki nyerte a versenyt. Az ugyan nem volt kétséges, hogy az egyes versenyszámokban mely települések diadalmaskodtak, de a pontszámítás ennél bonyolultabb volt. Mielőtt a már-már valóságshow-k fináléját idéző eredményhirdetésre rátérnénk jöjjenek a képek. Illetve a részeredmények értékelése.

A sörivást nem az esélyes Dunakeszi nyerte

A sörivást sajnálom, nem is értem, hogy az amúgy olyan vékonyka mogyoródiak, miképpen tudtak ránk verni 17 másodpercet – mondta még a díjátadó előtt a dunakeszi csapat vezéralakja, Bauer Márton. A szkanderra azonban büszke, ott mindent beleadtak, hiszen hátra volt még a másik erősségi szám, a mindent eldöntő kötélhúzás.

Kistérségi Hétpróba
Kistérségi Hétpróba

Ebből is látszik, hogy a különböző próbákban meglepő eredmények születtek. A félelmetes befutót hozó sárkányhajózásban diadalmaskodó gödiek például több “erős” számban sem tudták megszerezni az első helyet. A Dunán alaposan lemaradó mogyoródiak, na ja, nekik nincs folyójuk, a második napra alaposan beleerősítettek, aminek meglett az eredménye.

Az eredményhirdetés

A Mystery Gang hangpróbája és a koncert közti szünetben jöhetett az eredményhirdetés. A gyakorlott műsorvezető, aki pénteken vagy féltucatszor elmondta, hogy szívesen venne olcsó házat a Duna partján a festői környezet okán, a végletekig húzta a győztes bejelentését. Tehette, hiszen minden versenyszámban osztottak érmet. Végül is fura eredmény született.

Kistérségi Hépróba, Göd a harmadik lett.
Kistérségi Hépróba, Göd a harmadik lett.

Harmadik helyezettet nem hirdettek. Göd lett a második. A kupát pedig Mogyoród és Dunakeszi nyerte el. Megjegyezzük, hogy ilyen esetben az ezüstérem nem talál gazdára a hagyományos világversenyeken, de ez ugye a Kistérségi Hétpróba.

Mi van, ha döntetlen?

Na jó, de mi lesz így a kupával? Volt aki azt javasolta, hogy a tetejét adják oda Mogyoródnak, de ezt elvetették. Végül is salamoni döntés született, mind a két város neve felkerül a kupa talpazatára és fél évig Mogyoródon, fél évig Dunakeszin ékeskedhetnek vele.

Eredményhirdetés
Eredményhirdetés

Jövőre aztán jöhet az immáron hetedik hagyományos hétpróba (bocsi Babits Mihály). Akkor dönteni kell a vízen, falon, sörpultnál és még ki tudja milyen versenyszámok színterén. A kistérségi mese(szám) ugyanis kötelezi a kistérségi riválisokat, akik ezek után már együtt hallgathatták meg a a rockabilly hazai királyait, a Mistyery Ganget.

Mystery Gang
Mystery Gang

Vasárnap is fantasztikus fellépők várnak a Fesztre látogatókra. A Feszt zárásaként este 8-kor a szupersztár Caramel ad koncertet a Katonadombon.