Dunakeszin 2020. április 20-21-én van az óvodai beiratkozás. A járvány miatt érdemes tájékozódni. Hasznos útmutató következik.

Gyöngyharmat utcai óvoda

Ami a legfontosabb, hogy idén fontos egyeztetni az óvodákkal a beiratkozást. Először nézzék meg, hogy melyik a lakóhelyük szerinti körzetes óvoda. Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor ezt a szándékát 2020. április 17-ig  – a körzetes óvoda nevének és címének megjelölésével – elektronikus úton, telefonon  jelezze az általa választott óvoda vezetőjének.

Amennyiben önkormányzati óvodába, de nem a körzet szerinti óvodába szeretnék íratni gyermeküket, minden esetben a DÓHSZK Eszterlánc Óvodát keressék, mert minden önkormányzati óvodával kapcsolatban itt történik az ügyintézés.

Elérhetőség:

Telefon: +36 27 341 802 / +36 30 782 0916; email: eszterlanc@invitel.hu

A nem a gyerek körzetébe tartozó óvoda a hozzá jelentkezőknek a beiratkozást 2020. április 2 – április 20. között tartja meg. Az ilyen intézmény a hozzá érkező szándéknyilatkozatok alapján folyamatosan készíti el a beiratkozások időpontjára vonatkozó beosztást, amelyről a szülőt haladéktalanul tájékoztatja; majd a gyermek felvételéről legkésőbb 2020. április 20-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt, illetve az érintett kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.

Ami biztos hogy a kötelező felvételt biztosító óvoda 2020. április 21-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, akivel kapcsolatosan nem érkezett jelzés arról, hogy más óvoda felvette. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül majd sor. Ezzel tehát nincs dolga a szülőnek, de ha erről tájékoztatja az adott intézményt, akkor azt megköszönik.

 

A kötelező felvételt biztosító óvoda a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. április 30-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.

 

Minden további, akár speciális részleteket is, megtalál az önkormányzat honlapján az alábbi linken.

 

 

Előző cikkMaszkok és kesztyűk a dunakeszi orvosoknak
Következő cikkLesz nyári szünet az iskolákban