Szájmaszkokat és orvosi gumikesztyűket juttatott az önkormányzat a helyi orvosoknak és a szakorvosi rendelőintézetnek. A Post úgy tudja, hogy nagyjából egy hétre való felszerelést sikerült beszerezni.

Az államinál jóval több szájmaszkot és gumikesztyűt ad az önkormányzat a dunakeszi orvosoknak. Az összes háziorvos, fogorvos, gyermekorvos kap belőle és még az sztk-ba is jut valamennyi. Pontos számról nem beszélnek hivatalosan, de mi úgy becsüljük, hogy nagyjából egy hétre való felszerelést kapnak az orvosok. Ez jóval több, mint amennyit az állam juttatott nekik.

Ilyen felszerelést beszerezni nem könnyű dolog. A Post munkatársa két napja egy gyógyszertárban azonnal lecsapott 5 orvosi maszkra, amelyet 2495 forintért adtak, azaz 499 forint volt darabja. Ez kb. a hússzorosa a decemberi áraknak. Ráadásul, érthető okból, csak ötöt lehetett egyszerre megvásárolni. Ebből is látszik, hogy még pénzért is kimondottan nehéz beszerezni az ilyen védőmaszkokat.

Az önkormányzatnál azt ígérik, hogy amint kapnak vagy beszereznek újabb szállítmányt, azt azonnal eljuttatják a dunakeszi rendelőintézetekbe.

Mint korábban megírtuk, egy helyi vállalkozás 500 vászon szájmaszkot adományozott az önkormányzatnak, ezeket főleg a városháza azon dolgozói kapták meg, akik naponta munkába járnak és kapcsolatba kerülnek emberekkel. Közéjük tartoznak az önkéntes segítők is.