Bár Dunakeszitől kissé messze, de Pest megyében, idegmérget mutatott ki a Tura térségében talált madártetemek közelében lévő húsdarabok vizsgálatakor az előzetes szakértői vizsgálat. A szer emberre is veszélyes.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi toxikológiai szakértője megvizsgálta a húsdarabokat és megállapította, hogy azok az emberi szervezetre is veszélyes anyagot tartalmaznak. A húsdarabok olyan idegméregnek tekinthető összetevőt tartalmaznak, amely különösen a madarakra jelent végzetes veszélyt, de az emberre nézve is mérgezőnek minősül.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki a területen ismeretlen eredetű húsdarabot talál, ne érintse meg, ne nyúljon hozzá, ne vigye haza, ne fogyassza el, ne etesse jószágaival, hanem értesítse a rendőrséget!

A rendőrök egyeztettek a helyszínhez földrajzilag kapcsolódó vadásztársaságokkal, folyamatos az információcsere a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársaival, ahogyan a közös járőrszolgálatból is mindenki kiveszi részét. Vadászok, természetvédelmi őrök és rendőrök járják visszatérően a területet.

Előző cikkMár toboroznak a dunakeszi Burger Kingbe
Következő cikkKampányszerűen oltanak a jövő héttől az iskolákban