Jövő augusztusra lesz kész, de már hatalmas munkálatokat hozott a tóvárosi csapadékvíz-elvezető csatorna építése. Megnéztük a munkálatokat.

Hatalmas földhalmok, méretes betonkoszorúk, mély árkok – ezt láttuk, amikor a hétvégén ellátogattunk a Tóvárosba megnézni, hogy miképpen halad a csapadékvíz-elvezető csatorna építése. Ez az a beruházás, amely több mint 350 millió forintba került, de utána talán nem lesz utcai folyam egy-egy eső közben és után. Az összeg 85 százaléka az államtól jön, de a 15 százalékát a város állja. Ez utóbbi testvérek között is 55 millió forint.

A képviselő-testület augusztusban döntött erről a beruházásról. A Huszka Jenő utcában és a Tóvárosban keletkező csapadékvíz problémákat oldja meg. Most a Kolozsvár utcánál folyik az építkezés.

Annyit tudni a műszaki leírásokból, hogy a 800 mm cső a Kossuth Lajos utca alatt is átmegy majd.

Mindenesetre a Post érdeklődésére a városházán elmondták, ott, ahol a növényzetet is érintik a munkálatok, a fákat pótolni fogják.

Közben a városháza elkezdte kipostázni azokat a felszólításokat, amelyek arra hívják fel a lakók figyelmét, hogy tilos az utcára engedni a csapadékvizet. Aki kapott ilyen levelet, annak 60 napja van a kerten belüli vízelvezetésre vagy szikkasztó kiépítésére.

Előző cikkKeresd meg esténként azt a dunakeszi ablakot, az adventi közösségi játék december 24-ig tart
Következő cikkNyolcszor támadtak idén kalauzokra a szobi vasútvonalon