Kínos statisztikában áll az élen a Dunakeszit is magában foglaló Budapest-Szob vasútvonal. 2020-ban már 8-szor támadták meg az itt szolgálatot teljesítő kalauzok egyikét. A MÁV újabb testkamerákat szerzett be.

A tapasztalatok szerint a jegyvizsgálók bántalmazásának megelőzésében nagyon hatékony eszköz a testkamera alkalmazása. Az utóbbi években a vasúttársaság intézkedéseinek köszönhetően csökkent a súlyos konfliktusok száma a vonatokon. 2018-ban 123, 2019-ben 70, idén pedig eddig 62 esetben bántalmaztak jegyvizsgálót szolgálatteljesítés közben. Utóbbiak közül 36 tettlegesség, 23 tettleges becsületsértés, 3 pedig verbális agresszió volt a kollégák személyét közvetlenül vagy közvetetten veszélyeztető esemény. Nyolc napon túl gyógyuló sérülés egyszer történt. Az elkövetők 71 százaléka menetjegy nélkül, érvénytelen vagy átruházott jeggyel akart utazni, vagy ittas volt.

2020-ban a három leginkább érintett vasútvonal a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Göd-Vác-Szob 8-8 esettel, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vonal 6 esettel volt.

Az esetek miatt idén nyártól bizonyos vonalakon és járatokon már kötelező a testkamera viselése. Most további 66 eszközt állítanak szolgálatba.

Előző cikkHatalmas túrás, már jól látszik a csapadékvíz-elvezető csatorna építése
Következő cikkHamarosan átadják az új P+R parkolót Dunakeszin