Három olyan holttest szerepel a rendőrség körözési listáján, amelyikről nem tudják, hogy ki lehetett, csak annyi biztos, hogy Dunakeszin találtak rájuk. A legrégebben felfedezett holttestet 1995-ben találták.

Felső fogazata hiányzik, teste szőrős, szemöldöke dús, kezei erősen elhanyagoltak – így írja le a dunakeszi rendőrség körözési listája azt a férfit, akit már 1995 óta keresnek, de nem tudják, hogy kiről lehet szó. Annyit lehet még tudni róla, hogy lábán fehér-kék Adidas feliratú zokni volt. Pólója kék színű rövid ujjú, vállain fehér alapon kék, csíkos betét volt, nyakrésze cipzáras.

Az 1997-ben eltűnt emberről már írtunk a Post oldalán, különös ismertetője volt, hogy csíkos alsónadrágban találták meg, és egy patakban bukkantak rá.

A harmadik körözött férfi még “csak” 12 éve ismeretlen. Róla annyi szerepel a nyilvántartásban, hogy 50-55 év körüli férfi, 172 cm magas, kb. 55-60 kg súlyú, vékony testalkatú, hosszúkás arcú, 1-2 centis haja volt, őszes szakállat és bajuszt viselt. Ruházatot, ékszert nem viselt, ennél többet nem írnak róla.

A rendőrség az ismeretlen holttestek azonosításához rendszeresen kéri az emberek segítségét a honlapjukon keresztül. Az országos listán jelenleg valamivel több, mint ezer ismeretlen holttest, illetve testrész szerepel.

Az ismeretlen holttestekkel kapcsolatban szigorú protokoll van a rendőrségnél. A megtalált, azonosítatlan testek nyilvántartásba kerülnek, de előtte ujjlenyomatot vesznek, vizsgálják a tetem fogazatát, és egyedi azonosítókat keresnek rajtuk. Ez lehet tetoválás, beépített protézis és műtéti heg is. Utóbbiakat egybevetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyilvántartásával, és ha ez nem vezet eredményre, először a körözéseket nézik át.

Amennyiben valószínűsíthető, hogy a megkerült testnek köze lehet egy eltűnt emberhez, akkor szembesíteni hívják azt, aki az eltűnést bejelentette. A halott vizsgálatkor természetesen DNS-mintát is vesznek.

Fotónk: pexels-dids-5578996

Előző cikkDunakeszi összefogott, meglett a Burger House-tól ellopott szmóker
Következő cikk35 beteg fát vágnak ki a strandnál