Továbbra is szeretné megtudni a rendőrség, hogy ki lehet az a férfi, akinek a holttestét még 1997 nyarán találták meg Dunakeszin. A férfi egy patakban feküdt.

Ha egy ismeretlen halottat találnak, és egy ideig nem jönnek rá, hogy ki lehet, akkor a rendőrség általában a lakosság segítségét kéri, és közlik a lehető legtöbb információt, amit tudni lehet az ismeretlenről. A Dunakeszin megtalált férfi 162 centiméter magas volt, sovány, barna szemű, és 25-30 év körüli. Amikor megtalálták, egy 41-es sötét színű bőr, magasított sarkú fűzős cipő, fehér zokni, sötét, hosszú ujjú cipzáras ing és egy csíkos alsónadrág volt rajta. Aki esetleg ezek alapján be tudja azonosítani, a Dunakeszi Rendőrkapitányságon tehet bejelentést.

A rendőrség körözési dokumentuma szerint a holttest egy patakban feküdt, mellette találtak egy nagyméretű bevásárlótáskát, benne 2 üres reklámszatyorral. Az adatok szerint a férfi “jól táplált” volt. Az nem derül ki, hogy bűncselekmény áldozatáról van-e szó.

Az ismeretlen holttestekkel kapcsolatban szigorú protokoll van a rendőrségnél. A megtalált, azonosítatlan testek nyilvántartásba kerülnek, de előtte ujjlenyomatot vesznek, vizsgálják a tetem fogazatát, és egyedi azonosítókat keresnek rajtuk. Ez lehet tetoválás, beépített protézis és műtéti heg is. Utóbbiakat egybevetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyilvántartásával, és ha nincs eredmény, először a körözéseket nézik át. Ha elképzelhető, hogy a megkerült testnek köze lehet egy eltűnt emberhez, akkor szembesíteni hívják azt, aki az eltűnést bejelentette. A halottvizsgálatkor természetesen DNS-mintát is vesznek.

Menczőné Fekete Margit, a körözési nyilvántartónál dolgozó kormánytisztviselő korábban a Zsaru Magazinnak elmondta, hogy nyáron a folyók, tavak, télen a fagyok szednek áldozatokat. Gyakoriak az erdőn, mezőn talált holttestek, de nem ritka a lakott területek kevésbé frekventált részein előkerült halott sem.

Az ismeretlen holttestek között egyébként nagyon sok a hajléktalan. A perifériára szorult társadalmi csoportokban az is jellemző, hogy az eltűnt embert a családja és a környezetében élők sem keresik, nem tesznek bejelentést, sokszor azt gondolják, a régen látott ember börtönbüntetését tölti.

A rendőrség oldalán még további két, Dunakeszin évekkel ezelőtt talált halott adatai olvashatók. Róluk sem tudják, hogy kik ők.