A nyári szünet első hetében, június 19. és június 23. között harmadízben táboroztatott dunakeszi és káposztásmegyeri gyerekeket a Dunakeszi Alsó Fejlődéséért Kulturális Egyesület, vagyis a DAFKE. Benkő Tamást, Dunakeszi önkormányzati képviselőjét kérdeztük a nagy sikerrel zárult táborról.

A tábor foglalkozásait 3 helyszínen tartották meg a szervezők: a Dunakeszi Tőzegtő Sporthorgász Egyesület területén, a Decathlon műfüves pályáin és a VSD Fóti úti létesítményén. Naponta 2×1,5 órában játékos fociedzésen vettek részt a gyerekek. Emellett a Dunakeszi Tőzegtó Sporthorgász Egyesület szakembereinek segítségével megismerkedhettek a horgászat rejtelmeivel is, illetve kézműves foglalkozásokon, játékos vetélkedőkön és egyéb programokon vettek részt. A tábort az egyesület elnöke, Sümegi Miklós vezette, a programokat Fejér-Egyed Tünde óvodapedagógus, szakképzett labdarúgóedző tartotta.

A foci mellett jól megfért a horgászat is

„Sporttábort tartottunk, amelynek fókuszában a labdarúgás, a játékos torna és a sporthorgászat állt.

A táborba érkező gyerekek főleg a foci iránt voltak rajongással, azonban öröm volt látni, hogy felkeltettük AZ érdeklődésüket a horgászat iránt is.

A Dunakeszi Tőzegtő Sporthorgász Egyesület is aktív szerepet vállalt a DAFKE-táborban

A foci aktív gyakorlása mellett meglepetést is szerveztünk a kis focistáinknak. A korábbi 21-szeres válogatott, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes labdarúgó, a Dunakeszin élő Böőr Zoltán látogatta meg őket. A többszörös magyar bajnok nem csupán részt vett az önfeledt kétkapus játékban, hanem a foci után megmutatta a gyerekeknek a pályafutása során nyert érmeit. Valamennyihez egy-egy felejthetetlen sportélményt, érdekes emléket is felidézve” – mondta el az önkormányzati képviselő.

Benkő Tamás önkormányzati képviselő és segítői harmadik alkalommal szervezik meg a DAFKE-tábort

A táborban 15 gyerek vett részt, 13 kisfiú és 2 kislány. 8-11 éves korú diákok élvezhették a tábor változatos programjait. A Dunakeszi Sporthorgász Tőzegtó Egyesület munkatársai segítettek a horgászat rejtelmeinek az átadásában. Szakszerű horgászok biztosították a felszereléseket, és mutatták meg a gyerekeknek a fogásokat. Benkő Tamás büszkeséggel mesélte, hogy a korábbi DAFKE-táborokban részt vett gyerekek közül azóta többen is rendszeresen járnak horgásztáborba, és rendszeresen pecáznak. Tavaly rendhagyó módon 8 napos erdélyi tábort szerveztek a tábor vezetői a gyerekeknek, amelynek vezetője és főszervezője Benkő Tamás és Sümegi Miklós voltak. A Háromszék csodálatos vidékeire ellátogató táborozók – zömmel alsói lakosok –  több túrán is részt vettek. Meglátogatták a Sepsi OSK stadionját, jártak 2300 méter magasan a Transzfogarasi-havasokban, éjszakai és hajnali fociedzéseken is gyakoroltak.

A szülők folyamatos “jelentéseket” kaptak

„A tábor vezetői létrehoztak egy messengercsoportot, amelyen napi többszöri bejelentkezés során megosztották a szülőkkel a táborral kapcsolatos információkat, illetve fotókat is küldtek a programokról. A szülők nagyon örültek a rendszeres híreknek, és látták, hogy milyen jól érzik magukat csemetéik. A tábor lebonyolításában nagy segítséget kaptunk a Dunakeszi Tőzegtó Sporthorgász Egyesülettől, valamint Gálhidi Zoltán elnöktől és Veres Attila vezetőségi tagtól.

Annyira jól érezték magukat a gyerekek, hogy a pozitív visszajelzések miatt augusztus közepén tervezünk még egy tábort megrendezni.

A szülői visszajelzések kifejezően mutatják, hogy milyen remekül érezték magukat a gyerekek. Ez szerencsére eddigi mindhárom DAFKE-tábor kapcsán így volt” – ecsetelte portálunknak Benkő Tamás.

A tábor zárónapján valamennyi résztvevő gyermek Dunakeszi Szeletet, kulacsot, kis focilabdát, sportzászlót, ceruzát és névre szóló emléklapot is kapott ajándékba a szervezőktől.

Előző cikkTuzsont Bencét jelölte Orbán Viktor az igazságügyi miniszteri posztra
Következő cikkA dunakeszi Tóth Dominik Zsombor is megkapta a rangos környezetvédelmi díjat