A harmadik negyedévben 14,2 ezer négyzetméterrel – az East Gate Business Park Fót és a Login Business Park Dunakeszi átadásával – bővült a budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ingatlanállománya – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma.

Összesen 89,7 ezer négyzetméter ipari-logisztikai terület állt üresen augusztus végén, és három épületben volt elérhető 5000 négyzetméternél nagyobb szabad terület. A harmadik negyedévben a teljes bérlői kereslet 143,5 ezer négyzetmétert tett ki, ami 19 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakában regisztrált volumenhez képest.

Az üresedési ráta 2021 harmadik negyedévének végén 3,5 százalékon állt, ami 0,5 százalékponttal alacsonyabb az előző negyedévben mért értéknél és 0,2 százalékponttal magasabb az egy évvel korábban mért értéknél – tájékoztatott az egyeztető fórum.

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma tagjai a CBRE, Colliers, a Cushman & Wakefield, az ESTON International, a JLL és a Robertson Hungary.

Előző cikkGödre mentek a dunakeszi rendőrök, megvolt rá az okuk
Következő cikkA szülők válása nagyobb probléma egy gyereknek, mint a járvány okozta bezártság