Nem tapasztalom a COVID hatását azok között, akikkel én találkozom, mert olyan problémáik vannak, amik nem a járvány hatására alakultak ki és ezek sokkal nehezebben feldolgozhatóak – mondta a Postnak az “Év Szociális Munkása”. Nagy Annamáriának ismerték el munkáját.

4 órás állásban dolgozik Dunakeszin Nagy Annamária. A pszichológus a DÓHSZK munkáját segíti és foglalkozik a nehéz sorsú gyerekekkel.

Kérdeztük, hogy a járvány nehezíti-e a munkáját, azaz a gyerekek életét. “Megmondom őszintén, én nem tapasztalom a COVID hatását azok között, akikkel én találkozom, mert olyan problémáik vannak, amik nem a járvány hatására alakultak ki, és ezek sokkal nehezebben feldolgozhatóak” – magyarázta a közgazdasági végzettséggel is rendelkező szakember. Szerinte “a szülők válása, elvesztése, beilleszkedési problémák, ezek jobban foglalkoztatják őket, mint a járvány.”

A szociális munka napja 1997 óta világnap, amit minden évben november 12-én ünnepelnek. Dióssi Csaba polgármester az ünnepségen arról beszélt, hogy “ez egy olyan tevékenység, amit személyesen is nagyra becsülök”. Azt is előrevetítette, hogy a DÓHSZK épületét a közeljövőben felújíthatják.

Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK igazgatója méltatásában elmondta, hogy Nagy Annamária egy éve érkezett, és bár csak 4 órás munkakörben dolgozik, de kiugróan magas esetszámmal. Nagy szerénységgel és tisztelettel végzi a munkáját, ügyfeleinek minden esélyt megad, hogy elfogadják segítségét.

Előző cikkHa érti az ingatlanosok nyelvét, akkor ez egy fontos hír az ön számára
Következő cikkEgy 27 éves fiatalember halt meg a Samsung-gyárban