A Föld napja alkalmából több csoport érkezett az ökoudvarba a Gyöngyharmat Óvodából, hogy bepillantást nyerhessenek a szelektív hulladékgyűjtésbe. Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármester fogadta a kis óvodásokat, és egy izgalmas előadás keretében vezette végig a kicsiket a területen.

Nyíri Márton felhívta a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem fontosságára. Elmesélte, hogy a már nem használt autógumit, hungarocellt, elektronikai eszközt ebben az udvarban szívesen fogadják, ezzel is óvva a környezetet.

A gyerekeknek az önkományzat biztosította a buszt

Mint kiderült, a helyszínen lévő óvodások és családjaik több mint a 85%-a szelektíven gyűjti otthon a szemetet. Az ovisok rendkívül interaktívak voltak, okosabbnál okosabb dolgokat mondtak. Érezhető volt, hogy az óvodában kiemelten foglalkoznak a környezetvédelemmel. Leginkább az autógumik érdekelték a gyermekeket, itt még fejben is számoltak a kicsik – csak, hogy egy kis játék is legyen.

“Valamennyi oktatási és nevelési intézményünkben van környezetvédelemmel kapcsolatos, rendkívül magas szintű program.”

Nyíri Márton a dunakeszi intézményekről

Az alpolgármester elmondta, hogy szerencsére a gyermekek nagyon érzékenyek a környezetvédelem iránt. “Ha az ember elmondja nekik azt, hogy ha ezek a szennyező anyagok kijutnak a természetbe, és milyen károkat okozhatnak, azzal nagyon fogékonnyá lehet tenni őket. Amikor létrehoztuk az udvart, nem is gondoltuk, hogy edukációs célokra is használni fogjuk. Örömmel látjuk, hogy rendszeresen jelentkeznek be az iskolai és óvodai csoportok” – nyilatkozta a Postnak Nyíri Márton.

Az óvodások nagyon lelkesek voltak, sok kérdést tettek fel, és nagyon felkészültek voltak. „Mi minden évben készülünk erre a gyerekekkel. Óvodánk a környezetharmóniára való nevelési programmal működik, így nálunk az egész év erről szól. Izgatottan várták, hogy végre eljöhessenek ide” – árulta el a kicsiket kísérő óvodapedagógus.

Előző cikkA bölcsődék napja alkalmából ma adták át az Év kisgyermeknevelője díjat
Következő cikk7 nap alatt 6 telt ház a művelődési házban – de mit szól Bödőcshöz a polgármester?