A bölcsődék napja alkalmából az önkormányzat ma köszöntötte a városi bölcsődékben dolgozó kisgyermeknevelőket és kollégáikat. Minden évben ezen az ünnepségen adják át az Év kisgyermeknevelője elismerést. Idén Burdáné Bernáth Brigitta vehette át a díjat.

Dióssi Csaba polgármester köszöntőjében elmondta, hogy 2010 előtt Dunakeszin két városi bölcsőde működött. Az egyik a lakótelepen, a másik pedig a Fóti úton. 2010 után viszont az önkormányzat kiemelten kezelte az új bölcsődei férőhelyek létrehozását, eltökélt volt abban, hogy újabb bölcsődéket építsen, ezáltal még több családnak tudjon segítséget nyújtani. 2013-ra megépült a Kincsem Bölcsőde, 2019-re pedig a Napsugár Bölcsőde. Ez utóbbinak a bővítése szeptemberre fog elkészülni, erről itt írtunk korábban.

Dióssi Csaba köszönti a dunakeszi bölcsődei dolgozókat

A polgármester beszédében kiemelte, hogy óriási dolognak tartja, hogy a városban töretlen a bizalom a bölcsődék és a bölcsődei dolgozók felé.

Ez azért nagy dolog, hiszen a szülők a legféltettebb kincsüket, a gyereküket bízzák az itt dolgozókra. 

Minden évben ilyenkor köszöntik a bölcsődei dolgozókat

Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK vezetője beszédében megköszönte azt a több éves szisztematikusan felépített szakmai munkát, amivel létrehozták a szakmai munkaközösséget, ahol évre évre egy-egy központi téma köré csoportosítják a belső továbbképzéseket, szakmai megfigyeléseket. “Ezt egészíti ki az egymás bölcsődéiben való hospitálás a jó gyakorlatok elsajátítása érdekében. Külön belső továbbképzési rendszert hoztunk létre a pályakezdő kollégák számára. Köszönöm a bölcsődevezetőknek és a tapasztalt kollégáknak, hogy lelkesen és nagy odaadással vesznek részt ebben a munkában. Ez tette lehetővé, hogy mára egységes bölcsődekép alapján, de mégis a sajátosságok figyelembevételével mindenki megelégedésére folyik az intézményekben a munka” – zárta a gondolatait.

Bölcsődéink legfőbb értékének a szeretetteljeS, biztonSágos légkört és a hozzáértő, gondos nevelést tartjuk.

Mivel idén a kommunikáció volt a kiemelt téma (gyerekekkel, szülőkkel és egymással) ezért erre az alkalomra Pálinkás Katalint, Gordon-trénert hívták meg, aki ehhez kapcsolódóan nagyon színes és érdekes előadást tartott a résztvevőknek.

Mielőtt Dióssi Csaba átadta az Év kisgyermeknevelői díjat, megköszönte Szabóné Ónodi Valériának a magas színvonalú szakmai munkáját.

Burdáné Bernáth Brigitta

Vezetője így nyilatkozott a díjazottról: Brigitta, vagy ahogy szólítják, Brigitte, hat éve választotta a kisgyermeknevelői pályát, azonban egyértelműen megtalálta azt a hivatást, amire született. Szakmai gyakorlata során első tapasztalatait a Kincsem Bölcsődében szerezte, majd oklevele kézhezvételét követően 2017-től a Csillagszem Bölcsődében bizonyította rátermettségét. 2019 őszén vállalta, hogy a Napsugár Bölcsőde kezdő csapatának tagjaként segíti az új intézmény elindítását.

Dióssi Csaba polgármester és Szabóné Ónodi Valéria köszönti Burdáné Bernáth Brigittát

Az eltelt közel négy évben lelkiismeretes munkavégzésének és nyugodt személyiségének köszönhetően bölcsődénk elismert tagja lett.

Munkájára igényes, erős hivatástudattal rendelkező kisgyermeknevelő, aki a folyamatos fejlődés iránt elkötelezett, továbbképzéseken szerzett új ismereteit beépíti mindennapi munkájába. Tudásának további mélyítése érdekében célul tűzte ki a diploma megszerzését, egyetemi jelentkezést nyújtott be.

Személyiségét áthatja az empátia, az odafigyelés, minden kisgyermekhez megtalálja az egyéni utat, kifogyhatatlan türelemmel, szeretettel gondozza őket. Odaadással, bizalommal támogatja a gyerekek fejlődését, egyéniségük kibontakozását.

Lelkesen fogadja pályakezdő kollégáit, átadja tudását, követendő mintát nyújt munkatársainak, megismerteti velük a kisgyermeknevelői pálya szépségeit. Szakmai ellenőrzések alkalmával pozitív benyomást tesz a látogatókra.

Minden helyzetben segíti a családokat, a szülők kérik és elfogadják a tanácsait, az észrevételeit. Megfelelő egyensúlyban képviseli az egyéni és a közösségi érdekeket, értékeket.

Megfelelő attitűdje révén azonosul a város bölcsődéinek magas színvonalú szakmaiságával, képes ezen arculat továbbadására, így erős pillére lesz bölcsődénknek a bővítést követően is.

Előző cikkSpeedmarathon – Mutatjuk, hol mérnek ma a rendőrök Dunakeszin
Következő cikkGyöngyharmat ovisok lepték el az ökoudvart