Mint ahogy arról tegnap beszámoltunk, szombat délelőtt a Fő úton a gödi Tescónál a bekanyarodó sávban a csatornaszem befordult. A lakosok később kommentben jelezték, hogy WC-papírok és egyéb “trutyi” ömlik az útra. Pethő Krisztián képviselő a DMRV-nek bejelentette az esetet, akik el is végezték a helyszíni javítást. Azonban nem sokkal később többen jelezték, hogy a kék színű folyadék megjelent a Kiscsurgó vízében is.


Nyíri Márton környezetvédelmi alpolgármester arról adott tájékoztatást, hogy a helyszíni bejárás folyamán mintavétel történt mind a beömlésnél, mind a patak középső szakaszán, illetve a Dunába ömlő torkolatnál is. “Értesítettük a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. illetékeseit, valamint a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, akik mobil laboratóriummal 19 óra után érkeztek a helyszínre, és mintát vettek a patak vizéből. A helyben elvégzett vizsgálat megállapította, hogy sem a frissen vett minta, sem a korábbi mintavételek kielemzése nem mutatott ki környezetre ártalmas anyagot, és nem esett kár élő szervezetben sem. Az esettel kapcsolatban várjuk a DMRV Zrt. állásfoglalását is” – írja az alpolgármester.

A kaszasztrófavédelem illetékes szakemberei mobil laboratóriummal érkeztek a helyszínre, és mintát vettek a patak vizéből

A lakosságot pedig arra kéri, hogy ha bármi hasonlót észlelnek, ne elégedjenek meg azzal, hogy a közösségi oldalakon megosztják. Munkaidőben hívják a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatát a + 36 27 542 800, munkaidőn kívül pedig a műszaki ügyeletet a +36 70 380 6473 telefonszámon. 

Amint értesülünk a további részletekről, azokat is közzétesszük.

Előző cikkKék folyadék úszik a Kiscsurgó vízében
Következő cikkSzép eredményeket értek el a radnótisok a Bolyai versenyen