A hagyományos Szent Mihály Kupán idén 6 csapat vett részt, pedig hét gárdára számítottak. A székelykeresztúriak otthon maradtak, mert testnevelőjük lebetegedett és nem vállalta az utazást. Sebaj, a dunakeszi iskolák jót meccseltek egymással. A  Széchenyi István Általános Iskola fiataljai nyertek.

Feri csapata

A Szent Mihály Kupát meggyőző fölénnyel a Széchenyi István Általános Iskola csapata nyerte, akik minden mérkőzésüket megnyerték. Ráadásul mindössze egy gólt  kaptak az 5 találkozón. 8:0, 6:0, 3:0, 6:0 és 5:1 állt az eredményjelzőn a mérkőzéseik után.

Rákérdeztünk arra a bizonyos egy gólra. Ibrányi Márta, a torna szervezőjének tájékoztatása szerint a Fazekas suli csatára volt eredményes egy ellentámadás végén. Rásdásul ezzel még vezetést is szerzett sulijának. A mind az 5 meccsen magabiztosan játszó széchenyisek ezen annyira felbosszantották magukat, hogy azonnal 3 góllal válaszoltak és a torna végén büszkén tekinthettek a sorrendre:

1. Széchenyi István Általános Iskola /edző: Szabó Ferenc/

2. Szent István Általános Iskola/edző: Kalbauer Bálint/

3. Fazekas Mihály Általános Iskola /edző: ifjabb Kárpáti Zoltán/

4. Radnóti Miklós Gimnázium/edző: Krix Antalné/

5. Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola/edző: Meggyes Péter/

6. Bárdos Lajos Általános Iskola /edző: Jancsik László/

A csapatok legjobbjai: Széchenyi- Bárándi Szabolcs, Szent István – Kökény Szabolcs, Fazekas – Bernáth Martin, Radnóti – Balogh Máté, Kőrösi – Bíró Benedek, Bárdos – Patály Krisztián.

A torna gólkirálya: Érsek Richárd/Széchenyi/

A torna legjobb kapusa: Trauber Martin/Kőrösi/

A torna legjobb játékosa: Jónás Márk/Szent István/

A kupákat,okleveleket és az ajándék labdákat Dióssi Csaba polgármester adta át. Az érmeket Kárpáti Zoltán a Radnóti Miklós Gimnázium igazgatóhelyettese, önkormányzati képviselő akasztotta a gyerekek nyakába. A különdíjakat Simó Béla a székelykeresztúri testvérvárosunk képviselője nyújtotta át a díjazottaknak.

kormany tamogatas
A 2016.10.13-2016.10.16. között az önkormányzat szervezésében megrendezésre kerülő két napos testvérvárosi programsorozat „Közös múltunkra emlékezünk” címmel a Bethlen Gábor Alap 700.000.- Ft-os támogatásával valósul meg a Kőrösi Iskolában, a VOKEJAMK-ban és Dunakeszi történelmi helyszínein, a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola részvételével.
Előző cikkKacajjal vígadtak – testvérvárosi programsorozat Dunakeszin
Következő cikkAmikor a hegyek arannyá változnak