Karácsonyi díszek, dekorációk közös készítésére vállalkozott több tucat szülő és gyerek december 9-én délután a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, hogy feldíszítsék Dunakeszi karácsonyfáját. A Programiroda kezdeményezte, az eszközöket, alapanyagokat az Önkormányzat biztosította, a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete pedig megszervezte.

“Igazi csapatmunka volt a megvalósítás! Közösségben elkészíteni ezeket a csodás díszeket pedig igazán különleges élmény!” – mondta Sipos Dávid alpolgármester, a Dunakeszi Programiroda vezetője, aki a lányával érkezett a programra.

Sipos Dávid alpolgármester, a Dunakeszi Programiroda vezetője a lányával érkezett a kézműveskedésre

Vidám kézműves foglalkozás keretében készítették a dekorációkat a gyerekek és a szülők és a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének önkéntesei segítségével.

Apukák, anyukák, nagyszülők együtt kézműveskedtek a gyerekekkel

Asztalonként más karácsonyfadíszeket kreálhattak a résztvevők.

Az első ilyen közösségi kézműveskedés, de a sikert látva a szervezők szerint nem az utolsó

Készült facsipeszből hópihe, fonalakból angyalka, műanyag szúnyoghálóból és fagolyóból szépséges virág és harang dekorációra is vállalkozhattak a készítők.

Külön jó volt látni, ahogy számtalan dolog újrahasznosítással kelt életre.

Seltenrecih Józseftől, „A Lakótelep Szíve” körzet önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, hogy a nagyobb méretű díszek a város karácsonyfájára kerülnek fel, a kisebb méretűeket pedig hazavihették a résztvevők.

Seltenrecih József önkormányzati képviselő is részt vett a közösségi kézműveskedésen

A legkisebb korosztályú gyerekek gipszfigurákat festettek, illetve kifestőket színezhettek, amíg a tesók és a szülők a komolyabb dekorációkat készítették.

“Az önkéntesek segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg az esemény, akik útmutatást és bíztatást nyújtottak a díszek elkészítésében” – hangsúlyozta a képviselő.

Seltenreich József önkormányzati képviselő anyukájával és gyermekével érkezett az eseményre

Igazán jó hangulatban ragasztottak, varrtak, hajtogattak, színeztek apukák és anyukák a gyerekeikkel, hogy minél több dekoráció felkerüljön a város karácsonyfájára.

Mesés díszek készültek a városi karácsonyfára

 
A közösségi fadíszítés jövő hét szombat délután lesz. Aki most lemaradt, ne csüggedjen, alkosson otthon, hozza magával szombaton, és tegye fel saját díszét a fára.

Előző cikkKözös kézműveskedésre hívják a családokat
Következő cikkKülönleges volt a második adventi gyertyagyújtás – VIDEÓ