Nagy Attilát bízta meg Dióssi Csaba polgármester a közétkeztetésért felelős tanácsnok feladatainak ellátásával, melyről a Facebook-oldalán számolt be az önkormányzati képviselő, részletesen kitérve a közétkeztetést érintő érdemi lépések tervéről.

A tanácsnok reményei szerint a közétkeztetés minőségileg és mennyiségileg is javulni fog nem sokára, aminek első lépése ,,az intézményekben található két főzőkonyha és a tálalókonyhák felmérésével kezdődött”. Mint írta: ,,Nagyon rossz, ‘leharcolt’ állapotú, elavult gépek, eszközök állnak csupán az ott dolgozók rendelkezésére, amelyek nem minden esetben teszik lehetővé a megfelelő konyhatechnológiai műveleteket”.

A gyermekek egészségének megőrzése érdekében szeretné a magas cukortartalmú üdítőitalokat is visszaszorítani az iskolai büfékben. ,,Fontosnak tartjuk azt is, hogy a büfék egészségesebb választéka mellett immár tisztított csapvíz is a gyermekek rendelkezésére álljon, melyet egy egyszerű víztisztítóval biztosítanánk.”

Az iskolák kapcsán felmerült annak az ötlete is, hogy a jelenlegi szolgáltató mellett más, közétkeztetést biztosító céggel szerződne le, de ,,sajnos azok a cégek, amelyeknek elegendő tapasztalatuk van ilyen feladatok ellátására, a főzést ugyan elvállalnák Dunakeszin, de a tálalókonyhák üzemeltetését nem, mely így a városra – s közvetve a szülőkre – róna pluszköltségeket”.

,,A közétkeztetésért is felelős városi Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ vezetőjével részletesen átszámoltuk a lehetőségeket, melynek során arra jutottunk, hogy egyelőre még megkíséreljük a jelenlegi szolgáltató céget rákényszeríteni arra, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű ételt kapjanak a gyermekek az intézményekben, de természetesen érdemi előrelépés nélkül már rövidtávon is szükségessé válhat a szolgáltató lecserélése Dunakeszin” – számolt be róla. A jelenlegi szolgáltatónál új személy vette át a területi vezető feladatait, melynek kapcsán számos újítást ígértek, például az A és B menü bevezetését.

A jobbikos politikus szeretné azt is elérni, hogy több szülőnek biztosítsák a kóstolásban való részvételi lehetőséget, de ezt meglepetésszerűen képzeli el, hogy erre a szolgáltató ne készülhessen előre fel.

A lakosságot is kéri, hogy az étkeztetéssel kapcsolatos bármilyen problémát közvetlenül neki jelezzék a nagy.attila.dunakeszi@gmail.com e-mail címen.

Előző cikkAnyám mondta, hogy az élet nem játék – Follow The Flow zenei kvíz
Következő cikkVárosunkban óvónő a zenei Fonogram díjas énekesnő