Közétkeztetési tanácsnoka lehet Dunakeszinek. Legalábbis ez szerepel abban az előterjesztésben, amelyről február 27-én dönthetnek a képviselők. Egyik feladata lesz, hogy a szülők számára is kóstolást szervez a köznevelési intézményekben.

A NÉBIH felvétele, a fotó illusztráció, nem Dunakeszin készült.

Javítani akarja a közétkeztetés minőségét Dunakeszi. Legalábbis közétkeztetési tanácsnokot terveznek kinevezni, akinek számos feladata lesz. Például folyamatosan ellenőrzi majd az óvodákban, iskolákban készülő ételek alapanyagait, kóstolásokat szervez, figyelemmel kíséri, hogy más településeken miképpen oldják meg a közétkeztetést. Az utóbbinál főleg a költségek és a minőség kérdésében próbál hasznos ötleteket kapni.

Ráadásul nála lehet majd panaszt, észrevételt tenni, ha, ne kerteljünk, silánynak gondolja valaki a gyermekének felszolgált ételt. Mindez logikus lépés, hiszen a közétkeztetéssel kapcsolatban mindenkinek van története. Dunakeszi ezzel kapcsolatban 3 éve híresült el, amikor állítólag kukacot találtak a mákos tésztában. Utána a polgármester hivatalos tájékoztatást kért, az ellenzéki pártok pedig megpróbálták meglovagolni az ügyet. Nálunk egy “konyhás néni” levele zárta le az ügyet, aki szerint sima lejáratásról volt szó.

Előző cikkNagyon finom, de inkább ne egye meg!
Következő cikkLakásépítés: Pest megye a második