Reális a döntés, komoly feladat hárul a VSD-re – mondta a Postnak Benkő Tamás. Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának igazgatója azután nyilatkozott lapunknak, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége döntött arról, hogy melyik lesz az a 27 B-, és 94 C-szintű sportszervezet, amelyek fontos szakmai feladatot látnak el az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző centrumok hálózatának tagjaként 2021 nyarától. A VSD “C” besorolást kapott.

Ezt a szintet tartani is rengeteg és kiváló munka kérdése, pár éven belül — töretlen fejlődés, tehetségek megfelelő gondozása, infrahelyzet további fejlődése esetén — akár szintet is lehet majd lépni, de az nem csak Dunakeszi és a többi Pest megyei klub minőségi működésén, hanem az egész rendszer földrajzi újraosztásán is múlik – írta Benkő Tamás. A dunakeszi képviselő úgy látja, hogy a VSD C-szintű minősítése “a magyar utánpótlásképzés újraszervezett rendszerében elfoglalt helyét a helyén kezelte”.

A döntést heteken, hónapokon át tartó audit előzte meg, az érintett – a B- és C-szintre esélyes – klubokat teljeskörű vizsgálatnak vetette alá az MLSZ, részben a belga Double Pass munkatársai, részben a Sportigazgatóság BEP (Bozsik Egyesületi Program) koordinátorai révén – írja az MLSZ.

Egy ilyen besorolásánál amúgy a felnőtt csapat teljesítménye nem mérvadó. Sokkal inkább függ a szakmai munkától, edzői képesítésektől, korábbi években felfelé adott tehetségektől és az infrastrukturális lehetőségektől.

Mindez azért érdekes, mert az egyik dunakeszi zárt Facebook-csoportban vita bontakozott ki a minősítésről. A 2019-ben ellenzéki polgármesterjelöltként indult, és elbukott Gerner Péter és Benkő Tamás között is volt egy szócsata, de mások is írtak.

Mintegy 2 órán keresztül korábban itt idéztünk a vitából, azokat a részeket, amelyek nem voltak személyeskedők. A csoport oldalán ezt nehezményezték, így töröltük ezeket a mondatokat. Sajna, így ezeket nem ismerhetik meg. Bocsi. Mindenesetre a VSD támogatásáról, az MLSZ besorolás elveiről és még az öregfiúkról is szó van az oldalon.

Később Gerner Péterrel sikerült felvenni a kapcsolatot, azt írta nekünk: Tervekről, célokról nincs szó, önmagában az amatőr egyesületeknél eggyel magasabb kategória egy Dunakeszi méretű városban, ahol az utánpótláson lenne a hangsúly, ott a C-kategória kudarc.

Ezt látja másképpen Benkő Tamás, aki szerint a mostani besorolás is komoly kihívást jelent. A minősítésre “büszkének kell lenni és felelősen, keményen tovább kell dolgozni”.

A C-szint amúgy “körzetközpontot” jelent az MLSZ Sportigazgatóság Bozsik Egyesületi Program koordinátorai által elvégzett audit megyei eredményei ismeretében. A besorolásokat az MLSZ évente felülvizsgálja, az egyesületek működését, utánpótlás-nevelő munkáját folyamatosan mentorálja majd.

A VSD felnőtt csapata szombaton, idegenben, 3-1-re kikapott a Felsőpakonytól.

Előző cikkC-szintű besorolást kapott a VSD fociszakosztálya az MLSZ-től
Következő cikkKiskutyákat mentettek a dunakeszi állatvédők