Döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, hogy melyik lesz az a 27 B-, és 94 C-szintű sportszervezet, amelyek fontos szakmai feladatot látnak el az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző centrumok hálózatának tagjaként 2021 nyarától. A VSD “C” besorolást kapott.

A döntést heteken, hónapokon át tartó audit előzte meg, az érintett – a B- és C-szintre esélyes – klubokat teljeskörű vizsgálatnak vetette alá az MLSZ részben a belga Double Pass munkatársai, részben a Sportigazgatóság BEP (Bozsik Egyesületi Program) koordinátorai révén – írja az MLSZ.

A C-szint “körzetközpontot” jelent az MLSZ Sportigazgatóság Bozsik Egyesületi Program koordinátorai által elvégzett audit megyei eredményei ismeretében. A besorolásokat az MLSZ évente felülvizsgálja, az egyesületek működését, utánpótlás-nevelő munkáját folyamatosan mentorálja majd.

Mostantól a megyei tehetségközpont (B-szint) a területileg hozzátartozó körzetközpontokkal (C-szint) közösen felelnek az amatőr és grassroots klubokban (D-szint) nevelkedő labdarúgók kiválasztásáért, képzéséért és versenyeztetéséért.

Pest megyei klubok:

B-szint:
BSC 1924 Futball Kft. (Budaörs)
Gödöllői SK
Monori SE

C-szint:
Bugyi SE
Ceglédi Vasutas SE
Dunaharaszti MTK
Dunakanyar SE (Szentendre)
Érd VSE
FC Dabas SE
Nagykáta SE
Vác Város Labdarúgó SE
Városi Sportegyesület Dunakeszi
Viadukt Sportegyesület (Biatorbágy)

Előző cikkSatura fékezte egymást a két meghibbant autós az M3-as bevezető szakaszán – videó
Következő cikkÉrvcsata a VSD minősítéséről, még az öregfiúk is szóba kerültek