Döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, hogy melyik lesz az a 27 B-, és 94 C-szintű sportszervezet, amelyek fontos szakmai feladatot látnak el az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző centrumok hálózatának tagjaként 2021 nyarától. A VSD “C” besorolást kapott.

A döntést heteken, hónapokon át tartó audit előzte meg, az érintett – a B- és C-szintre esélyes – klubokat teljeskörű vizsgálatnak vetette alá az MLSZ részben a belga Double Pass munkatársai, részben a Sportigazgatóság BEP (Bozsik Egyesületi Program) koordinátorai révén – írja az MLSZ.

A C-szint “körzetközpontot” jelent az MLSZ Sportigazgatóság Bozsik Egyesületi Program koordinátorai által elvégzett audit megyei eredményei ismeretében. A besorolásokat az MLSZ évente felülvizsgálja, az egyesületek működését, utánpótlás-nevelő munkáját folyamatosan mentorálja majd.

Mostantól a megyei tehetségközpont (B-szint) a területileg hozzátartozó körzetközpontokkal (C-szint) közösen felelnek az amatőr és grassroots klubokban (D-szint) nevelkedő labdarúgók kiválasztásáért, képzéséért és versenyeztetéséért.

Pest megyei klubok:

B-szint:
BSC 1924 Futball Kft. (Budaörs)
Gödöllői SK
Monori SE

C-szint:
Bugyi SE
Ceglédi Vasutas SE
Dunaharaszti MTK
Dunakanyar SE (Szentendre)
Érd VSE
FC Dabas SE
Nagykáta SE
Vác Város Labdarúgó SE
Városi Sportegyesület Dunakeszi
Viadukt Sportegyesület (Biatorbágy)