A leendő kéttannyelvű gimnázium két osztálya már idén szeptemberben megkezdte a tanévet a volt járási hivatal átalakított épületében. Dióssi Csaba polgármester, Tuzson Bence országgyűlési képviselő és Zentai Kati megbízott tagintézményvezető köszöntötte az új diákokat.

Dióssi Csaba elmondta, hogy történelmi pillanat a mai, 59 éve volt ilyen először és utoljára Dunakeszin.
“Komoly összefogás eredménye, hogy ma ez megvalósult. Köszönöm az országgyűlésnek és Tuzson Bence országgyűlési képviselő úrnak, a Dunakeszi Tankerületi Központnak és Dunakeszi Város Önkormányzatának, hogy az ügyünk mellé álltak és hittek az elképzelésünkben. Külön köszönöm azt a megfeszített munkát, amelyet az elmúlt három hónapban az oktatás elindulásáért sokan végeztek, hiszen májusban kaptuk meg az engedélyt az illetékes minisztériumtól.”

A polgármester egy személyes élményt is megosztott a megjelentekkel: “Fiúk, csináljuk! – fülemben csengenek még Szijjártó Péter – ma már külügyminiszter – szavai, amikor 2014-ben Erdész Zoltán alpolgármester úrral felvetettük neki a szándékunkat egy új gimnázium építéséről. Fél éve pedig már zajlik a munka, épül a Dunakeszi Diáknegyed.”

“Erre az évfolyamra mindenki emlékezni fog.”

“Ez az 54 diák és tanáraik, élükön Zentai Kati igazgatónővel, fogja megalapozni az iskola szellemiségét, megteremteni a hagyományait”- tette hozzá a polgármester.

Tuzson Bence országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az ország legnagyobb középiskolai beruházása a polgármester kiartó munkájának köszönhető.

A diákokhoz fordulva elmondta, hogy “Nagy a felelősségetek, mert ti vagytok az alapítók. Ti határozzátok meg, milyen lesz az iskola szellemisége, közössége. Kívánom, hogy olyan iskolát sikerüljön megalapozni, amire büszke lehet nemcsak Dunakeszi, hanem az egész ország is.”

Mindaddig, amíg fel nem épül a Dunakeszi Diáknegyed, addig a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tagintézményeként működik majd az iskola.

A Radnóti Miklós Gimnázium évnyitójáról készült cikket ITT érheti el.

Előző cikk„Legyetek majd büszkék arra, hogy radnótisok voltatok!” – Tuzson Bence köszöntötte a gimnazistákat az évnyitón
Következő cikk7 hét, 800 gyerek és sok vidámság a Roska Péter Dunakeszi Városi Nyári Táborban