Nagy sikerrel zárult a hét hetes városi gyerektábor a Nyíltvízi Edzőközpontban, ahol közel 800 gyerek töltött el izgalmas, élménydús napokat. Rákos Nikolett táborvezető számolt be portálunknak a nyári táborról.

Mintegy 800 gyerek, 7 hét, sok-sok élmény, program és új barátságok… Pénteken véget ért a városi gyermektábor….

Közzétette: Dióssi Csaba – 2022. augusztus 15., hétfő

Hogy sikerült a nyári táboroztatás?

A vártnál is jobban, mindent, amit elterveztünk, maximálisan sikerült megvalósítani. Rengeteg gyerek töltötte nálunk a vakációja egy részét, nem egészen nyolcszáz gyerek táborozott az edzőközpontban a hét hét alatt. Nagyon színes programokkal tudtuk szebbé tenni az itt eltöltött időt, élményekben gazdag, jól sikerült tábort tudunk magunk mögött.

A tábornyitón ajándékot kapnak a gyerekek

Milyen újdonságokat sikerült nyújtani az előző évekhez képest?

Fontos megemlíteni, hogy maga a tábor helyszíne megszépült, megújult. Az önkormányzat komoly támogatásával új játékeszközöket telepítettek a régiek helyére, tereprendezés is történt, hogy még jobban kihasználhatóbb legyen a terület. A gyerekek élvezték az udvar minőségi változásait, kihasználták az ebből származó előnyöket. Természetesen folytattuk a hagyományokat, rengeteg kézműves foglalkozást tartottunk, meghívott külsős kollégák kötötték le a gyerekek figyelmét, és fejlesztették a készségeiket. Újdonságként ezen a nyáron különböző díjakat alapítottunk, például a „Legjobb testvér” díj, a „Legszorgalmasabb gyerek” díj. Közösségi díjjal jutalmaztuk azokat, akik szervező tevékenységükkel segítették a munkánkat, vagy akik rendszeresen szemetet szedtek, tisztasági őrjáratot végeztek. Voltak gyerekek, akik a terítésben segítettek. Csokoládéval jutalmaztuk azokat a gyerekeket, akik ezekben a tevékenységekben kiemelkedőek voltak. Minden héten más-más díjat találtunk ki, amelyeket a gyerekek értékeihez alakítottuk, a bennük lévő pozitív értékeket jutalmaztuk.

Milyen programokat emelne ki az események közül?

Idén a sárkányhajó nagyon népszerű volt. Három alkalommal sárkányhajóztak a gyerekek a tábor ideje alatt, 150-160 gyerek próbálhatta ki egy délelőtt. Ezt nagyon szerették. Huzella Péter koncertje szintén fantasztikus volt. A kisállat-bemutatókat is imádták a gyerekek. Megtapogatták a siklót, megcsodálhatták a héját, ahogy a fejük felett elrepült, vagy megszemlélhettek baglyot is közelebbről. Nagyon sok színes programmal kedveskedtünk a gyerekeknek.

Kaptak-e visszajelzést a tábor sikeréről a gyerekek, a szülők részéről?

Kaptunk sok szóbeli elismerést, de a tábori naplónkban is sokan írtak dicséretet. Tábori elégedettségi kérdőívet próbáltunk kitöltetni a szülőkkel, hogy jövőre fel tudjuk használni a tapasztalatokat. Összességében, a szülők és a gyerekek is nagyon szeretik ezt a tábort. A táborunk egyik előnye, hogy költséghatékony, sokkal magasabb színvonalú tevékenységben vehetnek részt a gyerekek a tábor árához képest, továbbá kedvelik a tábor helyszínét, a Duna-partot is. Vannak, akik több éve visszajárnak hozzánk, szeretik azt a hangulatot, ami a táborban uralkodik. Semmi sem kötelező a gyerekeknek, mindenki annyi programon vesz részt, amennyin szeretne, saját maguk választják ki a programokat az érdeklődési körüknek megfelelően. A visszajelzések nagyon pozitívak voltak.

A jövőt illetően megfogalmaztak valami új ötletet?

Most még a pihenés időszakában vagyunk, hiszen rengeteg munkánk volt a tábor alatt. Végig csapatmunkában dolgoztunk együtt az önkormányzat munkatársaival, a DÓHSZK munkatársaival, az étkezési csoporttal, a NYEK munkatársaival, a konyhai dolgozókkal. A táboroztatásban hetente 10-11 pedagógus vett részt, 30 pedagógus biztosan dolgozott a nyáron. Mindig ősz elején szoktunk összeülni a tábor helyszínén, hogy előre tervezzünk a következő táborral kapcsolatban. Jelenleg ez vár ránk.

Előző cikk“Erre az évfolyamra mindenki emlékezni fog”
Következő cikkAz elmaradt előadást a Feszten pótolják