A jövőre 60 éves Radnóti Miklós Gimnázium évnyitóján – nagypapája tanácsait követve – röviden köszöntötte a diákokat és a tanárokat Tuzson Bence országgyűlési képviselő.

Kiemelte, hogy az iskola évről évre egyre szebb lesz, azonban az, hogy a vidéki gimnáziumok közül a Radnóti a 10. legjobb iskola, az az itt dolgozó tanároknak és az itt tanuló diákoknak köszönhető.

A most kezdő ötödikeseknek azt üzente, hogy lehet, hogy hozzá hasonlóan az iskolapadban találják majd meg a legjobb barátjukat.

Végezetül azt kívánta: “Legyetek majd büszkék arra, hogy radnótisok voltatok!”

Az évnyitón részt vett Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Dióssi Csaba polgármester, Sipos Dávid alpolgármester, Szabóné Forgács Gabriella, a Dunakeszi Tankerület vezetője

Nyíri István, az intézmény igazgatója arról beszélt, hogy bár évekkel ezelőtt úgy tanulta, az idő egyenletesen halad, mégis úgy érezte, hogy a mostani nyár csak úgy elrepült. „De ne szomorkodjunk, hiszen újra együtt vagyunk, újra találkozhattok a barátaitokkal, újra lehetnek például pingpong-, tollas-, vagy éppen focibajnokságok.”

Az ötödikesek, azaz a legkisebbek felé fordulva megnyugtatta őket, hogy „ jó helyre kerültetek. Remélem, hogy néhány hét múlva már igazán otthon fogjátok magatokat érezni itt az iskolában.”

Külön köszöntötte a kilencedik és a végzős évfolyamot is. Nem egyszerű évek állnak mögöttük, de helyt álltak, büszkék lehetnek magukra.

Kiemelte, hogy a megújult sportcsarnokban kezdik meg a tanévet, ahol kiemelkedő körülmények között tarthatják meg a testnevelésórákat, a versenyeket.

A jelenleg tagintézményként működő, majdani IV. Béla gimnázium diákjainak megnyitójáról ITT olvashat.

Előző cikkHumbug vagy valóság a munka-magánélet egyensúly?
Következő cikk“Erre az évfolyamra mindenki emlékezni fog”