Ugorjunk be ide, együnk egy gyrost, vagy ott a zebra túloldalán egy sajtburgert a mekiben! Pár perc sorban állás, vagy még annyi sem, és ráadásul nem is kerül sokba! Ideális megoldás a kollégistáknak, és gimiseknek egyaránt, ha nincs idő főzni, vagy hazamenni, hogy együnk a mami főztjéből. Igen ám, de vajon akkor is ennyire megéri, ha minden nap, netalántán minden napszakban gyorskaját akarunk enni? Készítettünk nektek egy kiértékelést a legfelkapottabb fast food éttermekről.

Fast-food

1. Legfelkapottabb gyorséttermek: Mc’Donald’s és Burgerking

Reggeli: egy kiadósabb Mcreggeli egy sonkás toasttal, egy dupla sajtos toasttal és egy 0,25 l-es narancs dzsúzzal, esetleg forróteával vagy eszpresszóval 790 forintba kerül. Jobb napokon azonban egy kedves diák kezünkbe nyomja az aluljáróban a várva-várt mekis kuponokat, és ilyenkor 550 forinttal is meg lehet úszni a reggelit.

Ebéd: Ha nem szeretnénk éhen halni, és még üdítőre is szomjazunk, átlagosan 1400 forintból tudunk megebédelni. Ez az összeg általában magában foglal két szendvicset, esetleg egy szendvicset és egy sült krumplit, meg valami üdítőitalt. Persze, bőven lehet variálni a szendvicsekkel, salátákkal, desszertekkel, de ha jól szeretnénk lakni, ennyit biztosa rá kell áldoznunk az ebédre.

Összesítés: Ha egy héten keresztül (és csak hétköznapokon), a reggelinket és ebédünket is valamely McDonald’s-ben fogyasztanánk el, akkor ez 10950 forintunkba kerülne. Egy hónapban pedig már 43800 forintot kellene rááldoznunk az étkezésre.

1426159630-7513

2. Török éttermek: gyros, kebab, görögsali

Ezek az éttermek leggyakrabban csak ebédidőben nyitnak ki, ezért azt számoljuk össze, hogy mennyibe kerülne, ha minden nap ezeknek az éttermeknek a valamelyikében ebédelnénk.

Ebéd: Egy gyros pitában átlagosan 650-800 forint között mozog, az egyszerűség kedvéért 700-al számolunk. Ehhez egy üdítő még körülbelül 300 forint. Összességében egy ebéd (saláta és desszert nélkül): 1000 forintból kijön. A kebab nagyjából ugyanennyi, persze, ha még egyéb extra kívánságaink is vannak, vagy csak gyros tálat szeretnénk enni pita helyett, akkor itt is rá kell fordítanunk az ebédre kb annyit, mint a mekiben: 1400 forintot.

Összesítés: Ha minden hétköznap török étteremben ebédelünk, az nagyjából egy hétre 6-7 ezer forint egy hónapra pedig  30-35 ezer.

kaja

3. Il panino, és egyéb tésztázók

Ha a vegetáriánusokra is gondolunk, akkor érdemes kiszámolni, milyen összeg jön ki a tésztázók esetében.

Ebéd: Az Il papinoban 850 forint egy tál tészta (lazacos, bolognai, gombás és egyéb szószokkal), a Pasta nevű helyen pedig 1000 forint. Ehhez természetesen még jön az üdítő, így a végeredmény: kb 1200 forint egy ebéd.

Összesen: Egy héten (ha ismét csak a hétköznapokat számoljuk): 6000 forint, egy hónapban: 24000 forint.

9544929

4. Pizza

Ebéd: Talán a legegyszerűbb megoldás mind közül mégis csak a pizza, ráadásul a legolcsóbb is, hogyha csak pár szeletet eszünk. A PizzaKingben pélául csak 250 forint egy szelet pizza, kettővel pedig elég jól lehet lakni. Üdítővel együtt meg lehet úszni az ebédet 800 forintból.

Összesen: Egy héten: 4000 forint, egy hónapban 16000.

A fentebb felsorolt éttermek csak a legáltalánosabbak és legnépszerűbbek, és akkor még nem említettük a Kínai gyorsbüféket és a drágább, kicsit talán minőségibb alapanyagokból dolgozó Subwayt, vagy Vapianót. A kínai nagyságrendileg egy árban van a többi gyorsétteremmel, a Subway és Vapiano azonban jóval drágább ezeknél. Ha valaki minden nap a Vapianóban ebédelne, az könnyen kerülhetne havi 40-45 ezer forintba is.

Ezek alapján érdemes elgondolkozni, nem éri e meg jobban néha összeütni otthon valamit, vagy  különórák között hazabuszozni egy finom, mami főztjéért. Persze, ezek csak becslések, hiszen senki nem eszik minden nap pizzát, vagy minden nap mekis kaját, de érdemes elgondolkozni rajta, hogy te vajon mennyit költesz ilyesmikre. Egy nap hányszor eszel gyorskaját, és mennyiért?

Forrás: kozepsuli.hu

Előző cikkOvi-Foci pályát avattak a Piros Óvodában
Következő cikkDunakeszin a testnevelés órák az életre is felkészítenek