Bár nem ez az első aluljáró, amit közösségi festés keretében szépítettek meg Dunakeszin, de mindenképpen egyedi, mesés és megismételhetetlen.

Az önkormányzat felkérésére Vámos Robi most is varázslatos körvonalakat rajzolt a falakra, hogy aztán kicsik és nagyok, beregisztráltak és arra tévedők színesre fessék az ország első megállójának aluljáróját.

A szervezők idősávokra bontották a lehetőséget, így nem egy nagy tömeg, hanem sok lelkes csapat érkezett egész nap a helyszínre.

A festékosztó ponton mindenkinek segítettek a megfelelő szín és ecset kiválasztásában

A reggelt Szabó József képviselő nyitotta meg a Dunakeszi felirat színezésével, majd egészen késő délutánig érkeztek a csapatok.

Szabó József önkormányzati képviselő

Vámos Robi a Postnak úgy nyilatkozott, hogy anno többen szkeptikusak voltak a gyártelepi aluljáróval kapcsolatban is, azóta mégis kiderült, hogy megbecsülik a dunakesziek, nem firkálták szét. “Szerintem a titok abban van, hogy pozitív üzenetekkel tűzdeltük tele a falat, így mindenki azt érzi, nem való ide a negativitás” – mondta a művész.

A legkisebb dunakesziek fala

Készültek olyan színezhető rajzokkal, amik kicsit bonyolultabbak, a város emblematikus helyszíneit mutatják be, de megszületett a legkisebbek fala is, ahol egyszerűbb alakzatok, szívek, virágok várták a gyerekeket, amiket ők is könnyedén ki tudtak színezni. Robi szerint más városok is igyekeznek ellesni ezt a jó példát, de nem mindenhol sikerül ilyen jó közösséget, ilyen jó szervezést összehozni.

Vámos Robi 6 órán keresztül rajzolta meg az óriás “kifestőt” a dunakeszi aluljáróban

Dióssi Csaba polgármester unokájával érkezett a közösségi festésre.

Dióssi Csaba polgármester unokájával vett részt a festésen

“Megint egy valódi összefogásnak lehetünk a tanúi: sikerült a MÁV-val megegyezni, a lakosság most is első szóra csatlakozott hozzánk és Vámos Robi is ismét mellénk állt. Köszönöm a programirodának is a szervezést, és mindenkinek, aki eljött és segített szebbé varázsolni ezt az aluljárót is.”

Kundlya Zsófia, lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott, a VSD Cheerleaders szakosztályának vezetője a pompon világát is rácsempészte a falakra

Kérdésünkre a polgármester azt is elárulta, hogy Benkő Tamás önkormányzati képviselővel már szervezik az alsói aluljáró kifestését is.

Sipos Dávid alpolgármester, a Dunakeszi Programiroda vezetője is részt vett a festésen

6 óra rajzolás és még annál is több festés, több száz kéz, és persze a dunakesziek lelkesedése kellett ahhoz, hogy ezek a falak megszülessenek.

Voltak visszatérők, akik a korábbi akción is részt vettek és újoncok is akadtak bőven.

Csoma Attila önkormányzati képviselő is a többedik közösségi festésén vett részt

Egy anyuka azt mondta, hogy most a vekkerre sem volt szükség a kiskamasz gyerekeinek. “Kora reggel kiugrottak az ágyból, mert elsők között akartak kiérni a festésre” – nyilatkozta egy édesanya.

Ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel fognak ezentúl találkozni az állomásra érkező utasok

Nézze meg képgalériánkat, de személyesen is érdemes arra járni! Garantáltan megszépül tőle a nap!

Előző cikkKoreai és japán autók javításában verhetetlenek már 25 éve
Következő cikkMegint gyilkolt egy szállodahajó? – Halálos dunai baleset