Október 3-án Szent Mihály-napi búcsút tartanak Dunakeszi főterén. Szentmise, színpadi programok, kézműves foglalkozások és Sajdik kiállításmegnyitó is szerepel a programban.

A Szent Mihály napot ünnepi szentmisével kezdik, majd a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény várja ingyenes tárlatvezetéssel a látogatókat október 3-án.

A Dunakeszi Feszt kis színpadán debütált Bartha Tóni Bábszínháza ezúttal a főtéren tart bemutatót. Ezt a produkciót a Dunakeszi Koncertfúvósok követik, majd a Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola tánccsoportja lép fel. Dunakeszi tehetséges fiatal énekesnője, Arany Évi is színpadra áll, valamint idén először légtornász bemutatóval is készülnek a szervezők. Szabó Kira Vivien karikabemutatóját 16.45-től láthatja a közönség. Este 18 órától pedig kezdődik a Cimbaliband és Talamba Ütőegyüttes közös koncertje.

Az idei rendezvény különlegessége, hogy ezen a napon 16 órakor nyílik meg a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán a Kossuth- és Prima Primissima-díjas grafikus, Sajdik Ferenc Gyerekkorom Dunakeszije című állandó kiállítása. A tárlat anyagát a művész dunakeszi vonatkozású rajzai adják.

Erről részletesen korábbi cikkünkben írtunk:

A színpadi programokon kívül ládavasúttal, a Karzat Színház népi játékaival, népi körhintával, szőlőpréseléssel, kézműves foglalkozásokkal is találkozhatnak, de az esemény elmaradhatatlan elemei a kézműves termékeket és gasztronómiai különlegességeket felsorakoztató sátrak.

Előző cikkDorosz Dávid visszaszólt a rágógumiügyben a DK-soknak
Következő cikkKomoly baleset a közelünkben, nehezíti a Budapestre való bejutást