169 forintos Orbit rágógumiról is folyik az a politika adok-kapok, amely az ellenzéki előválasztás kapcsán zajlik a párbeszédes Dorosz Dávid körül. Dunakeszin ő is képviselőjelölt szeretne lenni, de a DK-s Vadai Ágnes az előválasztási kampányukban bevitt neki egy verbális balost.

Szerinted oké, hogy a pártod dunakeszi jelöltje, Dorosz Dávid korábban a te főpolgármester-helyettesedként a költségtérítésére kapott pénz egy részét az atlatszó.hu internetes portálon látható adatkérés szerint Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte? – kérdezte Vadai Ágnes Karácsonyt Gergelyt azután, hogy Fejér megyében eldurvult a politikai harc az ellenzéki előválasztásban. Ott Ráczné Földi Juditot off-shore cégben való tulajdonlással vádoltak meg, de ez a mi városunk szempontjából irreleváns – írta meg a 24.hu.

Szerinted erre való a közpénzből való költségtérítés? Szerinted Dorosz Dávid milliós fizetése mellett ezek szükséges költések voltak? – fűzte tovább költői kérdéseinek sorát Vadai Ágnes bemutatván, hogy milyen egy baráti tűz.

Dorosz Dávid egy napot gondolkodott a válaszon és vasárnap este azt írta ki közössségi oldalára: “Bizonyos szint fölött nem süllyednék bizonyos szint alá”. A méltán híres írót, Esterházy Pétert idézte, majd választ is adott Vadai Ágnes beszólásának politikai motivációjára. “A fő kérdés az, hogy lehet-e relativizálni az előválasztási képviselőjelöltekhez kapcsolódó ügyeket. És erre a válasz egy szimpla nem. Ahogyan Karácsony Gergely és a Párbeszéd megtette azt, amit meg kellett tennie, ugyanúgy nem léphet mást a te pártod és a vezetője annál a képviselőjelöltnél, akinek offshore céges érintettségéről ír a sajtó. És ugyanúgy nem juthat más következtetésre az a párt sem, amely a náci karlendítésről egyelőre nem gondolja, hogy az náci karlendítés.” (Ez utóbbi az ózdi jobbikos alpolgármester ügyéről szól.)

Ezek után személyes megbeszélést javasol Dunakeszin, bár tudomásunk szerint pont a DK-s Tonzor Péter az, aki helyben él az ellenzéki jelöltek közül. A volt fővárosi politikus, aki már többször feltűnt Karácsony Gergely oldalán Dunakeszin, nem.

Mondjuk a DK-sok nem túl szabálykövetők, korábban beszámoltunk arról, hogy Dobrev Klára busza miként kanyarodott Dunakeszin, most mutatunk egy újabb fotót. Ezen az látható, hogy a kampánybusz simán parkol egy városi buszmegállóban.

Olvasói fotó

Címlapképünkön Dorosz Dávid banános számlája látható, amelyet az Átlátszó tett közzé.

Előző cikkDunakeszin kényelmesen, nem forgatagban akarnak élni az emberek – ismét Dunakesziről írnak
Következő cikkEljött a búcsú ideje, sokadalom lesz a hétvégén a főtéren