Magyarország második leggazdagabb járása a Dunakeszi járás, 4 település tartozik ide, nagyjából 90 ezer ember otthona. A Budakeszi járás előzi csak meg a 2019-es adatok alapján. Egy regionális lap a polgármesterrel készített interjút.

Ez a középosztály városa, egyre emelkedő igényszinttel – mondta Dióssi Csaba a BudaPestkörnyeke.hu-nak. A polgármester arról beszélt a már országosan is jegyzett regionális lapnak, hogy Dunakeszin sok fiatal munkavállaló él, ezért magas az aktív lakosság száma, így jöhet ki a statisztikai adatokból, hogy Dunakeszin az átlaghoz képest nagyobb az emberek zsebében az elkölthető jövedelem.

Mit tud Dunakeszi, amit mások nem? Erre a kérdésre a polgármester elmondta: „Az elmúlt évek pályázati és kormányzati forrásaiból létrehozott fejlesztések segítségével Dunakeszi egy élhető város lett.” Dióssi Csaba példaként említett a megépülő dupla gimnázium mellett két bölcsődét, négy óvodát, és az 1+1 új általános iskolát is (Szent István, katolikus iskola, szerk.).

„A Dunakeszin élők elvárásai a szolgáltatásokkal kapcsolatban jóval magasabbak, mint a legtöbb vidéki városban” – állapította meg Dióssi Csaba, majd rögtön utána hozzátette, “azért nem építünk a turizmusra, mert felismertük, hogy Dunakeszi inkább az otthona az embereknek. Itt kényelmesen akarnak élni, nem pedig egy turistákkal teli forgatagot akarnak kerülgetni”. Úgy látja: „egy városvezető számára az első számú cél az, hogy élhető legyen a település.”

Előző cikkA budapesti dugódíj a dunakeszieket is érinti
Következő cikkDorosz Dávid visszaszólt a rágógumiügyben a DK-soknak