Gyerekkorom Dunakeszije címmel nyílik kiállítás a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán október 3-án 16 órakor, valamint aznap debütál a művész Dunakesziről szóló kötete is.

Sajdik Ferenc Dunakeszi díszpolgára. A rajzművész, aki Pom Pomot, Gombóc Artúrt és a többieket adta nekünk, gyermek- és ifjúkorát Dunakeszin töltötte. Itt élt 1941 és 1969 között a mai Márton Áron utcában, hiszen édesapja, Sajdik Sándor, a világhírű zsoké Alagon kezdte pályafutását, és számos nemzetközi versenyidényt követően ide is tért vissza.

Dunakeszin ismerkedett meg feleségével, itt élte át azokat a hihetetlen kalandokat, amelyek a most megnyíló kiállításon bemutatott 30 képen is megjelennek. Vannak olyan képek, amelyek településünk ma is emblematikus építményeit, helyszíneit, eseményeit (Szent Mihály-templom, Nagyállomás, Főtér, búcsú, stb.) jelenítik meg. És vannak olyanok is, amelyekről már csak könyvekben olvashatunk (például ló- és kocsimosó, Bodnár vendéglő, paradicsomszüret). Sajdik Ferenc az ezen a kiállításon bemutatott 30 képét Dunakeszi városának adományozta.

Ezeket állítják ki a városházán 2021. október 3-ától. Azon a napon délután 4-kor lesz a hivatalos megnyitó a Szent Mihály-napi búcsú rendezvénysorozata keretében.

A kiállítás képeinek és Sajdik Ferenc ezekhez készített kis grafikáinak, visszaemlékezéseinek felhasználásával kötet készült, amely Gyerekkorom Dunakeszije címmel jelenik meg. A megnyitó után ezt a kötetet dedikálja a művész.

A Gyerekkorom Dunakeszije című kötet október 4-től megvásárolható a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, és a Révész István Helytörténeti Gyűjteményben. Ára: 3990 Ft (Dunakeszi Kártyával 2990 Ft).

Előző cikkÁtadják a nagylelkű vállalkozó adományát 30 gyereknek Dunakeszin
Következő cikkSzabadságon az egyik doktornő