Hivatalosan is megnyílt a dunakeszi városi nyári tábor. Idén is a Dunakeszi Nyíltvízi Edzőközpont ad helyet a közkedvelt tábornak, ahol rengeteg programmal, előadásokkal, kreatív játékokkal várják a gyerekeket. 

Szabóné Ónódi Valéria, a DÓHSZK igazgatója köszöntötte a nyári tábor első turnusának diákjait, pedagógusait. A táborban résztvevői diákok 2/3-a már volt a korábbi években a város legnépszerűbb nyári táborában – derült ki a helyszínen.

Szabóné Ónodi Valéria

„A gyerekek többsége azért jár vissza, mert a korábbi években is remek tapasztalatokat szerzett. Köszönöm a felügyelő tanároknak, hogy kiváló programokkal gondoskodnak arról, hogy a gyerekek minél hasznosabban, vidámabban töltsék el a napjaikat a táborban. Az önkormányzat 19. alkalommal rendez ezen a helyszínen tábort. Kívánom, hogy minél több szép emléket és barátokat szerezzetek” -mondta Dióssi Csaba polgármester, aki hivatalosan is megnyitotta az idei tábort.

Balról: Sipos Dávid, Temesvári István, Csoma Attila, Dióssi Csaba

Rákos Nikolett táborvezető a média munkatársainak arról számolt be, hogy nagyon széles skálájú programokkal várják a táborba érkező gyerekeket. A nagy sikerű lovaskocsikázás és sárkányhajózás mellett kipróbálhatják magukat a táborlakók a fazekas tárgyak, a népi hangszerek készítésében, de idén sem marad el a számháború, az ékszerkészítés, az íjászkodás, a jóga, a focibajnokság és az “állatvadászat”.

A szervezők elmondták, hogy telt házzal működik a tábor és a várólistára is felkerültek azok a gyerekek, akik szeretnének itt eltölteni egy-egy hetet. 10 remek pedagógus foglalkoztatja kreatívan a gyerekeket és kínálják meg őket jobbnál jobb programmal hetente. A tábor az önkormányzat finanszírozásának köszönhetően gyakorlatilag ingyenes, csak az étkezésért és az eszközhasználatért kell fizetni a szülőknek. 

A megnyitón Dióssi Csaba és kollégái Dunakeszi csokijával ajándékozták meg a gyerekeket.

Előző cikkKutyameleg van, avagy hogy segítsük a kutyákat nyáron
Következő cikkÚj esetkocsit kapott a dunakeszi mentőállomás