Egy teheráni konferencián vett volna részt a Szent István Egyetem gödöllői karának doktorandusz hallgatója, akinél Magyarországon azonosították a koronavírust. A külföldi diák önkéntes karanténba vonult, nem látogatott egyetlen egyetemi campust sem – tájékoztatta a SZIE közleményben az MTI-t.

Railjet-szerelvény utasterét tisztítja fertőtlenítő szerrel egy dolgozó a Keleti Pályaudvaron március 4-én. MTI/Máthé Zoltán

Mint írják, a doktorandusz a tanulmányi előmeneteléhez szükséges konferencián vett volna részt Teheránban február 23-án és 24-én, ahova már 20-án megkezdte az utazását. Irán hivatalosan február 22-én jelentette be a koronavírus ottani megjelenését, a konferencia emiatt el is maradt.

A hallgató február 28-án, pénteken érkezett vissza Iránból, felkereste a Szent László Kórházat, jelezve, hogy fertőzött területről érkezett. A témavezetője is jelezte számára, hogy – összhangban az egyetemi intézkedésekkel – legalább 14 napig ne látogassa az intézményt, távolléte igazolt távollétnek minősül. A hallgató a visszaérkezését követően budapesti albérletében önkéntes karanténba vonult, egyetlen egyetemi campust sem látogatott meg, sem Gödöllőn, sem Budapesten – írják.

Közben kiderült, hogy diagnosztizálták a negyedik koronavírusos fertőzöttet is. A beteg a már ugyancsak koronavírussal diagnosztizált egyik iráni diák iráni barátnője. Azt azonban nem mondták el, hogy a gödöllői fiatalról van-e szó.

Előző cikkJelentősen átalakulhat Dunakeszi tömegközlekedése
Következő cikkSunyi tolvajok a bevásárlóközpontban