Többen nem fértek fel a Dunakeszire a reggel fél 8 előtt érkező, és Budapestre tartó személyvonatra. Ezt videóra vették. A MÁV azt mondja, hogy egy tehervonat miatt volt a fennakadás.

Flirt vonat a Rákospalota-Újpest vasútállomáson.

Egy tehervonat ma reggel, az angyalföldi körvasúti elágazás és Rákospalota-Újpest állomás között műszaki okok miatt, részben elzárta a vasúti pályát.

Az előre nem látható esemény következtében a reggeli csúcsforgalomban közlekedő vonatok feltorlódtak

és hosszabb menetidővel közlekedtek a Budapest–Vác–Szob vonalon – írta a MÁV az Indexnek a ma reggeli botrányos jelenetek után. A Dunakeszi Repülőtérért nevű Facebook-oldalra töltöttek fel egy videót, amelyen az látszik, hogy a Dunakeszire Vác felől érkező reggeli személyvonatra a kalauz nem enged utasokat felszállni. Azt kéri, hogy várják meg a “10 perc múlva érkező következő szerelvényt”.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/DKrepter/videos/1086712134817409/?t=1″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Az esetben az is furcsa volt, hogy kívülről úgy tűnt, a vagonok belsejében még volna hely, de az utasok nem hajlandók beljebb menni. Ezt egyébként a MÁV is szóvá tette. Azt írták az internetes újságnak, hogy arra kérik vonattal utazókat: “amennyiben van hely a kocsik belsejében, ne állják el az utat az ajtóknál, húzódjanak beljebb, ezzel is segítve a felszállásban utastársaikat”.

Mint arról a Post elsőként beszámolt, az előző héten Dióssi Csaba levelet írt a MÁV vezetésének, amelyben nyomatékkal arra kérte őket, hogy hosszabb és nagyobb vonatokat közlekedtessenek, hiszen az M2-es felújítása miatt többen próbálnak vonattal bejutni Budapestre. A levélből az is kiderült, hogy a vasúttársaság a nyár folyamán kisebb kapacitású, úgynevezett fecske szerelvényekre cserélte a régieket.

Olvasóink döntő többsége a Facebookon szintén felháborodott a MÁV hozzáállásán: “a magas rangú uraknak, akik szolgálati nagy autók kényelmes foteljeiben utaznak, ajánlott lenne kipróbálni – csak egy hétre -, egy átlagos ember hétköznapjait”.

 

 

Előző cikkA hétvégén ismét izgulhat Dunakeszi lovasáért
Következő cikkIsmét elloptak egy biciklit Dunakeszin